Google Analytics toevoegen aan Webbouwer v7

OPMERKING: Dit artikel heeft betrekking op Webbouwer v7. (Zie

voor informatie voor v6.)

Met Google® Analytics kun je bezoekers van je volgen door code aan je site toe te voegen. Deze service vereist een Google Analytics-account.

1. Volg de instructies van Google om een Google Analytics-account te maken.
  2. Kopieer het tracking-id-script dat Google Analytics genereert. (Meer info is te vinden op Google Support).
  3. Log in bij je Accountbeheer.
  4. Klik op Website Builder en klik op Beheren naast de site die je wilt gebruiken.
  5. Klik op Site bewerken en klik vervolgens op het pictogram met de drie balken (Instellingen beheren) en selecteer Site-instellingen.
  6. Selecteer het tabblad Sitebrede code en plak de HTML-code in het bovenste tekstveld.
    voeg code in het veld Code in die tussen <HEAD> tags (alle pagina's) moet worden geplaatst
  7. Klik op OK en daarna op Publiceren.

OPMERKING: Nadat je bovenstaande stappen hebt voltooid, zie je binnen 24 uur gegevens in je Analytics-account.

OPMERKING: Zie voor een gekoppelde lijst van de andere belangrijke taken van Webbouwer v7 Webbouwer 7 gebruiken.