Git gebruiken om je site te beheren

Je kunt de software voor versiecontrole Git gebruiken met je Beheerde WordPress-account. In tegenstelling tot de meeste gebruikers van Git (die subversies van software beheert), vinden gebruikers van Beheerde WordPress Git erg handig voor het maken van back-ups van de content op hun site.

Waarschuwing: Git maakt geen versie van je Beheerde WordPress-database, en ook niet van de informatie erin zoals je posts.

Je kunt Git ook gebruiken om je Beheerde WordPress site lokaal te beheren, maar dit is lastiger en vereist aanvullende software zoals Beanstalk.

Om Git te gebruiken, heb je een repository nodig zoals GitHub of Bitbucket.

Git op je Beheerde WordPress-account openen

1. Open je Beheerde WordPress-account via SSH (meer informatie).
  2. Voer de Git-toepassing uit met de volgende opdracht:
    git

Voor deze status kun je opdrachten invoeren via Git, zoals hier op hun website wordt uitgelegd.

Om je te helpen hebben we ook een Git-cheatsheet gemaakt die je hier kunt downloaden.

Aanvullende informatie

Om Git correct te kunnen gebruiken op je Beheerde WordPress-account, moet je een .gitignore-bestand maken (meer informatie) opgeslagen in je /html-bibliotheek. Het bestand moet de volgende regels code hebben:

wp-admin/
wp-content/mu-plugins/gd-system-plugin.php
wp-content/mu-plugins/
wp-includes/
wp-*.php
!wp-config.php
index.php
gd-config.php

Als je dit bestand niet maakt, krijg je te maken met versieproblemen als gevolg van updates voor de WordPress-core.

Alternatieven voor Git

Als je software voor versiecontrole wilt gebruiken zonder Git onder de knie te krijgen, dan raden we de plug-ins genaamd Revisr of Gitium aan. Ze bieden de meeste Git-functies aan via een grafische gebruikersinterface, waardoor ze eenvoudiger te gebruiken zijn.

Disclaimer

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.