Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Microsoft 365 van GoDaddy Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Gebruik SPF -records om spoofing te voorkomen en e -mailbezorging te garanderen

Het Sender Policy Framework (of SPF -record) is een type TXT -record in de DNS van een domein. SPF -records bevestigen dat e -mail afkomstig is van een geautoriseerde server voor het domein. Nadat je een bericht hebt verzonden, controleert de ontvangende server of het afkomstig is van een IP -adres dat is geautoriseerd door de DNS als beveiliging tegen imitaties.

Verplicht: Houd er rekening mee dat uw domein slechts één TXT -record voor SPF kan hebben . Als er meerdere SPF -records worden gevonden op je domein, of als het SPF -record syntaxisfouten bevat, wordt je e -mail mogelijk niet bezorgd.

Waarom zijn SPF -records belangrijk?

SPF -records helpen beschermen tegen spoofing , wat gebeurt wanneer spammers nepberichten verzenden die van jou afkomstig lijken te zijn om geadresseerden te misleiden zodat ze gevoelige informatie delen. Ze voorkomen ook dat je berichten worden gemarkeerd als spam of geweigerd, aangezien wordt geverifieerd dat je e -mail op legitieme wijze van jou afkomstig is.

Hoe werkt een SPF -record?

Zo werkt een SPF -record voor Paul wanneer hij een klant e -mailt:

  1. De e -mailserver met het IP -adres 50.63.202.40 verzendt een bericht van paul@finitefashion.com naar customer@coolexample.com .
  2. De server voor coolexample.com controleert het SPF -record voor finitefashion.com.
  3. Het SPF -record voor finitefashion.com staat levering toe vanaf het IP -adres 50.63.202.40 en de klant ontvangt het bericht.

Wat is mijn SPF -record?

Workspace Email, Professional Email en Microsoft 365 van GoDaddy gebruiken de volgende SPF -record:

v=spf1 include:secureserver.net -all

Dit betekent dat alleen de servers die secureserver.net toestaat e -mail kunnen verzenden als uw domein. Ontvangende e -mailsystemen controleren of het bericht afkomstig is van een toegestane server voordat het kan worden afgeleverd.

Als je domein, DNS en e -mail zich in hetzelfde GoDaddy -account bevinden, voegen we het SPF -record voor je toe en hoef je niets te doen. Als ze van een externe e-mail- of hostingprovider zijn, moet je het SPF-record handmatig toevoegen. Het configureren van SPF -records maakt geen deel uit van onze supportverklaring en je moet contact opnemen met de andere provider voor hulp.

Hoe moet mijn SPF -record eruit zien?

Je SPF -record kan er anders uitzien, afhankelijk van hoe je wilt dat het zich gedraagt. Als je e-mail verzendt via meerdere e-mailservices (zoals e-mailmarketingproducten van derden), moet je SPF-record ook deze services bevatten. Neem contact op met je provider om erachter te komen wat hun SPF -record zou moeten zijn.

Je SPF -record moet eruitzien als de afbeelding hieronder. In het rood omlijnde gebied kun je instellingen opnemen voor producten en services van derden, naast : secureserver.net . Ga naar het SPF -project voor meer informatie over de syntaxis van SPF -records.
Syntaxis van SPF -records

Meer informatie