Help

Domeinen Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Gebruik PayPal hier en Stripe

Opmerking: dit artikel is bedoeld voor het zelfstandige product Get Paid dat nu een niveau is van GoDaddy Online Bookkeeping. Als zodanig zijn sommige van deze instructies mogelijk niet van toepassing op je online boekhoudaccount.

Online boekhouden-Get Paid helpt je betalingen te accepteren, of je nu je klanten persoonlijk ziet of je klanten factureert via facturen met PayPal Here en Stripe. Bekijk de verschillen tussen de twee betalingsmogelijkheden.

PayPal hier

PayPal Hier is een mobiele kaartlezer waarmee je de creditcards van je klanten kunt doorhalen. Je betalingen worden rechtstreeks gedistribueerd naar een PayPal -rekening die je beheert.

PayPal hier instellen met online boekhouding - Betaald worden
Als je al een PayPal Here -account hebt, kun je aan het account koppelen wanneer je Online boekhouden - Get Paid instelt.

Als je nog geen PayPal Here -account hebt, ontvang je gratis een PayPal Here -kaartwisser wanneer je een online boekhouden - Get Paid -account instelt. (PayPal -activering is optioneel.)

Streep

Stripe is een online betalingsoplossing voor het accepteren van creditcards. Online boekhouden - Get Paid gebruikt Stripe -creditcardverwerking om online creditcardbetalingen voor facturen te accepteren.

Stripe instellen met online boekhouden - Get Paid
Om Stripe -creditcardbetalingen in te schakelen, moet je een kort aanmeldingsformulier invullen tijdens het instellen van Online boekhouden - Get Paid.

Zie voor meer informatie over Stripe

.

Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.