WordPress Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Gebruik paginasjablonen op mijn WordPress -site

Als je een WordPress -thema hebt met actieve site -editor, heb je de mogelijkheid om vooraf ingestelde paginasjablonen op je site te gebruiken. Dit betekent dat je een kant -en -klare lay -out op je berichten en pagina's kunt toepassen door de onderstaande stappen te volgen. Bekijk ook deze video van learn.wordpress.org door Wes Theron voor meer informatie over paginasjablonen in WordPress.


Verplicht: Als je paginasjablonen wilt gebruiken, moet je een blokthema hebben met de Site Editor actief op je site. De paginasjablonen zijn niet beschikbaar voor klassieke thema's of oudere blokthema's die de thema -aanpassing gebruiken.

Bekijk een voorbeeld van de beschikbare sjablonen

 1. Aanmelden bij WordPress.
 2. Om te kiezen welk sjabloon je wilt gebruiken, selecteer je in het menu aan de linkerkant Vormgeving en vervolgens Bewerken .
 3. Selecteer Sjablonen .
 4. Selecteer elke sjabloon in de lijst met sjablonen om een voorbeeld te bekijken. Zorg er ook voor dat je de beschrijving onder de sjabloonnaam leest om te controleren op welk type pagina of post dit sjabloon kan worden toegepast.
 5. Wanneer je besluit welke sjabloon je wilt gebruiken, selecteer je in de linkerbovenhoek het WordPress-logo om terug te gaan naar het Dashboard.

Selecteer een sjabloon voor je berichten en pagina's

 1. Selecteer Posts of Pages in het menu aan de linkerkant.
 2. Plaats de muisaanwijzer op de post of pagina die je wilt bewerken en selecteer vervolgens Bewerken .
 3. Selecteer in het menu aan de rechterkant naast Sjabloon de naam van de huidige actieve sjabloon. Voor het geval dat, noteer welk sjabloon actief was.
 4. Selecteer opnieuw de sjabloonnaam van de huidige sjabloon en selecteer vervolgens de naam van de sjabloon die u wilt gebruiken. Het is degene die je in de vorige sectie hebt gekozen.
  Opmerking: Deze wijziging heeft geen invloed op de manier waarop de pagina of het bericht wordt weergegeven in het dashboard of in het voorbeeld.
 5. Selecteer Bijwerken om het sjabloon toe te passen.
 6. (Optioneel) Ga naar het bericht of de pagina in een browser om te zien hoe het eruit ziet met het nieuwe sjabloon.

Teruggaan naar je vorige sjabloon

Als het nieuwe sjabloon je niet bevalt, gebruik je de stappen die hierboven zijn beschreven om het sjabloon terug te zetten naar het sjabloon dat voorheen actief was.

Meer informatie