E-mailmarketing van GoDaddy Help

Geavanceerde importtechnieken

Dit artikel behandelt een oud product dat niet langer beschikbaar is voor nieuwe klanten.

Je kunt je lijsten met abonnees en lidmaatschappen beheren door één, correct vormgegeven bestand te uploaden! We zullen hier de vormgeving bespreken.

Opmerking: deze instructies zijn voor geavanceerd beheer van je lijsten, waarbij je een enkel bestand uploadt. Voor iets eenvoudiger, ontvang je instructies voor het toevoegen van abonnees.

Er zijn vier verschillende functies die je kunt gebruiken. Dit zijn de kolomkoppen voor de eerste rij van je spreadsheet of csv-bestand:

FunctieWat doet het?
suppress_listVerbergt een contactpersoon (ALLEEN voor de genoemde lijst).
unsuppress_listToont een contactpersoon (ALLEEN voor de genoemde lijst).
remove_listVerwijdert de contactpersoon uit de genoemde lijst, maar wist of verbergt de contactpersoon niet.
add_listVoegt de contactpersoon toe aan de genoemde lijst.

Je bestand configureren

• E-mailadressen horen in de meest linkse kolom, onder de kope-mail.
  • Deze functies horen bovenaan als kop, de volgorde kun je zelf bepalen.
  • Gebruik één functie per kolom.
  • Je kunt dezelfde functie herhalen in een andere kolom.
  • De naam van de lijst die je wilt beheren hoort in de cel onder de functie, in de rij die hoort bij het e-mailadres dat je wilt bewerken.

Een voorbeeld:

Voorbeeld van een bestandslay -out voor het gebruik van geavanceerde lijstbeheerfuncties.

Als je meerdere functies wilt uitvoeren voor dezelfde contactpersoon, voeg dan een andere kolom toe met de juiste functiekop en zet de naam van de lijst in dezelfde rij als het e-mailadres. Je koprij ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

email, add_list, add_list, add_list, remove_list

Al deze acties worden uitgevoerd, allemaal in één stap, wanneer je je bestand uploadt naar je abonnees.

Volgende stap

• Voor de beste resultaten sla je je spreadsheet op als een CSV -bestand.
  • Upload vervolgens je bestand naar je abonnees.