WordPress Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Ga aan de slag met bloggen in WordPress

Een blog is een dynamisch onderdeel van je site waarmee je informatie in omgekeerde chronologische volgorde kunt delen, zodat bezoekers altijd eerst je nieuwste inhoud zien. Het is net een elektronisch dagboek. Je kunt nieuws, gedachten of andere updates delen in de vorm van posts op je blogpagina. Door regelmatig berichten op je blog te plaatsen, geef je je klanten een reden om terug te komen naar je site en zul je na verloop van tijd vertrouwen in je merk opbouwen.


Kies je onderwerp

Voordat je je tijd en energie investeert in het maken van je blogposts, moet je beslissen waar je over gaat schrijven.


Dit zijn enkele richtlijnen die je kunnen helpen bij het kiezen van onderwerpen voor je blogposts:

  • Kies een onderwerp waar je bedrijf baat bij heeft.
  • Schrijf iets dat je interessant vindt.
  • Vind inspiratie op Google -trends .
  • Gebruik sociale media, bijvoorbeeld Twitter, om te zien wat er populair is en zoek naar hashtags zoals #trending, #popular of iets soortgelijks om trending topics te vinden. Je kunt ook zoeken naar hashtags die betrekking hebben op je bedrijf om erachter te komen wat er trending is in je branche.
  • Als je eenmaal je onderwerp hebt beperkt, kun je een niche bereiken voor een meer gericht publiek. Als je bijvoorbeeld een boetiek hebt, kun je niche -vrouwen, mode en wandelen doorkruisen door een blogpost te schrijven waarin wordt beschreven hoe je er chic uitziet tijdens het wandelen in de zomer. Op die manier richt je je op een specifieke groep modieuze wandelaars.
  • Kies schaalbare onderwerpen om tijd te besparen. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe posts maken over herfst-, winter- en lente -wandeloutfits door het artikel dat in de zomer is gepubliceerd te herschrijven.

Voeg je eerste blogpost toe

Opmerking: als je hostingabonnement niet met WordPress wordt geleverd, moet je eerst WordPress installeren .

Nu je het onderwerp hebt gekozen, kun je je eerste blogpost toevoegen !

Probeer tijdens het schrijven stukjes tekst op te splitsen met subkoppen, lijsten en afbeeldingen om je bericht gemakkelijker te kunnen scannen, en gebruik geen zinnen die te lang en moeilijk te volgen zijn.

Probeer regelmatig te posten als je tijd hebt. Als je minstens twee keer per week post, blijven je lezers betrokken en kan je site beter scoren in zoekmachines. Zoekmachinealgoritmen geven de voorkeur aan content die relevant en up -to -date is.

Kies waar je je blogberichten wilt weergeven

In WordPress kun je kiezen op welke pagina je blogberichten worden weergegeven . Als je je richt op bloggen, kun je berichten op je startpagina weergeven.

Aan de andere kant, als je je startpagina voor andere doeleinden wilt gebruiken, kun je een andere bestaande pagina kiezen of een nieuwe pagina toevoegen om voor je blog te gebruiken. Om de blogpagina gemakkelijk toegankelijk te maken voor de bezoekers van de site, moet je deze toevoegen aan het navigatiemenu .

Structureer je blog met categorieën en tags

Als je verschillende onderwerpen op je blog wilt behandelen, organiseer je berichten in verschillende categorieën . Op die manier is het voor je lezers gemakkelijker om alle posts te vinden die over bepaalde onderwerpen gaan. Een bericht kan tot verschillende categorieën behoren. Naast het organiseren van berichten op bredere onderwerpen, kun je tags toevoegen om ze te groeperen op basis van een specifiek kenmerk. Een architectuurblog kan bijvoorbeeld categorieën hebben zoals herenhuizen, kleine huizen, appartementen, enzovoort, en vervolgens tags gebruiken op basis van interieurkleuren en -stijlen.

(Optioneel) Wijzig het WordPress -thema

Elke WordPress -installatie wordt geleverd met een volledig functioneel standaardthema. Als het momenteel actieve thema echter niet bij je merk past of als je wat extra functies nodig hebt, kun je een ander thema kiezen en dit installeren vanaf je WordPress -dashboard.

Meer informatie