FTP-gebruikers toevoegen aan mijn Generation 4-server met cPanel en WHM

Required: Before you can add FTP users to your server with cPanel and Web Host Manager (WHM), you need to set up a cPanel account in WHM. For help, see Accounts maken in cPanel/WebHost Manager.

Je kunt andere personen FTP-toegang geven tot je Generation 4-server, zodat ze bestanden kunnen uploaden of je site kunnen beheren. Je kunt beperken waartoe deze gebruikers toegang hebben en hoeveel ze kunnen uploaden.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op je pagina Mijn producten op Servers.
  3. Klik naast het Generation 4-serveraccount dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Zorg ervoor dat de domeinnaam die je wilt gebruiken is geselecteerd onder cPanel-account en klik vervolgens op cPanel starten.
  5. Klik in de sectie Bestanden van cPanel op FTP-accounts.
  6. In de sectie FTP-account toevoegen vul je de volgende velden in:
    Veld Beschrijving
    Aanmelden Het eerste gedeelte van je gebruikersnaam. De volledige gebruikersnaam omvat @[primaire domeinnaam van je account]. Als je primaire domein coolvoorbeeld.com is en je ftpgebruiker invoert, is de volledige gebruikersnaam voor FTP ftpgebruiker@coolvoorbeeld.com.
    Wachtwoord Het wachtwoord voor deze FTP-gebruiker.
    Map De map waartoe deze gebruiker toegang heeft. Als je de gebruiker toegang wilt geven tot het gehele account, vul je alleen een slash (/) in.
    Quota De hoeveelheid ruimte (in MB) die de gebruiker kan gebruiken voor uploaden naar deze map. Als je deze gebruiker niet wilt beperken, kun je Onbeperkt selecteren.
    Aangezien de limieten van de FTP-quota per map worden ingesteld, worden bestaande bestanden meegerekend bij het quotum wanneer er een gebruiker wordt toegewezen aan een bestaande map.
  7. Klik op FTP-account maken. FTP-gebruikers zijn onmiddellijk beschikbaar nadat je deze hebt gemaakt.
  8. Herhaal deze stappen voor alle gebruikers die je wilt toevoegen.