FTP-gebruikers toevoegen

Door aanvullende FTP-gebruikers te maken, kun je andere personen FTP-toegang geven tot je hosting, zodat zij ook bestanden kunnen uploaden of je site kunnen beheren. Je kunt beperken waartoe deze gebruikers toegang hebben en hoeveel ze kunnen uploaden.

1. Klik in de sectie Bestanden van cPanel op FTP-accounts.
    1. Niet in cPanel? Meld je aan bij je GoDaddy-account.
    2. Klik op Webhosting.
    3. Klik naast de hostingaccount dat je wilt gebruiken op Beheren.
  2. Vul in de sectie FTP-account toevoegen de volgende velden in en klik vervolgens op FTP-account maken:
    Veld Wat dit betekent
    Aanmelden Het eerste gedeelte van je gebruikersnaam. De volledige gebruikersnaam omvat @[primaire domeinnaam van je account. Als je primaire domein coolvoorbeeld.com is en je ftpgebruiker invoert, is de volledige gebruikersnaam voor FTP ftpgebruiker@coolvoorbeeld.com.
    Wachtwoord Het wachtwoord voor deze FTP-gebruiker.
    Map De map waartoe de gebruiker toegang heeft. Als je de gebruiker toegang wilt geven tot het gehele account, vul je alleen een slash (/) in.
    Quota De hoeveelheid ruimte (in MB) die de gebruiker kan gebruiken voor uploaden naar deze map. Als je deze gebruiker niet wilt beperken, kun je Onbeperkt selecteren.1
  3. Herhaal deze stappen voor alle gebruikers die je wilt toevoegen.2

FTP-gebruikers zijn onmiddellijk beschikbaar nadat je deze hebt gemaakt.

Meer informatie

• 1 Quota - FTP-quotalimieten worden ingesteld per map. Als je een gebruiker toewijst aan een bestaande map, worden bestaande bestanden meegerekend als onderdeel daarvan.
  • 2 Hoeveel FTP-gebruikers? - Betaalbare en Deluxe cPanel-hostingaccounts bieden 50 FTP-gebruikers; Ultiem-accounts bieden een onbeperkt aantal FTP-gebruikers. Je kunt op je accountbeheerpagina controleren welk hostingplan je gebruikt.

Volgende stap

Je nieuwe FTP-gebruikers kunnen bestanden uploaden met FileZilla.