FTP: Bestanden uploaden

Voordat je begint

Als je FTP wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

• Een FTP-client (bijvoorbeeld FileZilla, Dreamweaver)
  • Het type hostingaccount kennen. Op deze manier kun je de juiste instructies volgen voor je hostingtype (bijvoorbeeld cPanel, Plesk, enz.)
  • Controleren of je account is ingesteld (cPanel / Plesk / Web & Classic)
  • De hostnaam, gebruikersnaam en wachtwoord voor je hostingaccount (FTP)

Deze richtlijnen helpen je bij het vinden van de informatie die je nodig hebt om FTP op je website te gebruiken.

Als je gebruik maakt van Beheerde WordPress, raadpleeg dan onze gids over het gebruik van sFTP.

Zoek je FTP-instellingen op

Om FTP met je hosting te gebruiken, heb je de volgende instellingen van je hostingaccount nodig.

Instelling Wat je nodig hebt
Host Je gehoste domeinnaam of IP-adres (cPanel / Plesk / Web & Classic)
Gebruikersnaam
Wachtwoord Stel je FTP-wachtwoord in (cPanel / Plesk / Web & Classic)

Je website uploaden via FTP

Hoewel wij FileZilla aanbevelen voor FTP zijn er veel andere programma's en websitebouwers die ook FTP gebruiken. Aan de hand van deze instructies kun je je site met het programma van je keuze via FTP uploaden.

FTP-methode Instructies
FileZilla (aanbevolen) Verbinding maken met je hostingaccount via FileZilla (FTP)
Dreamweaver Publiceer je website met Dreamweaver (CS4 / CS5 / CS6)
Adobe Muse
iWeb
Microsoft Expression Web