Foutopsporing inschakelen in WordPress

Door WP_DEBUG in te stellen op true in je wp-config.php, schakel je de debugmodus in heel WordPress in. Hierbij worden alle PHP-fouten, -waarschuwingen en -meldingen weergegeven.


We raden ten zeerste aan om WP_DEBUG en WP_DEBUG_LOG in te stellen op true tijdens ontwikkeling om fouten te zien die bij de instelling false niet opvallen. Dit is vooral handig bij het ontwikkelen van aangepaste modules, aangezien de css/js voor de huidige lay-out bij elke geladen pagina wordt vernieuwd in plaats van toegevoegd aan de cache, zoals standaard gebeurt.

 1. Bewerk de wp-config.php voor je website. ( cPanel / Plesk / Web en klassiek / Beheerde WordPress / VPS )
 2. Dit wijzigen van false
  define('WP_DEBUG', false);
  naar true
  define('WP_DEBUG', true);
 3. Typ het volgende op de volgende regel:
  define('WP_DEBUG_LOG', true);
 4. Sla je wijzigingen op.
 5. Ga met een internetbrowser naar je site om het foutopsporingslogboek te activeren.
 6. Open met de editor van je hostingaccount het bestand /wp-content/debug.log.
 7. Bekijk de inhoud van de foutopsporingsgegevens om te zien bij welke plug-in, welk thema of welke configuratieoptie het probleem mogelijk zit.

Opmerking: Als je bij Beheerde WordPress Pro-abonnementen WP_DEBUG instelt op true, dan helpt het CDN (content delivery network) niet meer met het oplossen van problemen op de website. Je kunt het CDN opnieuw inschakelen door WP_DEBUG in te stellen op false.

Zodra je klaar bent met ontwikkeling of probleemoplossing stel je WP_DEBUG en WP_DEBUG_LOG weer in op false en verwijder je het debug.log-bestand.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.