Fout: deze stoel is bezet, het domein is al in gebruik

Wanneer je je domein en e -mail voor de eerste keer instelt in Microsoft 365 van GoDaddy, krijg je mogelijk deze foutmelding als je het domein al bij Microsoft hebt gebruikt:

Deze stoel is bezet. Oeps! [Domein] is al gebruikt om een Microsoft 365 -account bij Microsoft © in te stellen.

Dit kan gebeuren als je je domein instelt voor een Microsoft 365 -proefversie en later een abonnement aanschaft. Geen zorgen, nadat je het domein uit je Microsoft -account hebt verwijderd, ben je klaar om je domein en e -mailadres te gebruiken met je Microsoft 365 van GoDaddy -account.

Verplicht: Je moet in het nieuwe beheercentrum zijn om deze stappen te volgen.
De nieuwe schakelaar voor het beheercentrum
  1. Ga naar portal.office.com en kies het huidige account van je domein. Gebruik je eerdere Microsoft 365 e -mailadres en wachtwoord en selecteer Aanmelden (je GoDaddy gebruikersnaam en wachtwoord werken hier niet).
  2. Selecteer Beheerder .
  3. Selecteer Gebruikers > Actieve gebruikers .
    Gebruikers en actieve gebruikers
  4. Selecteer het vinkje links van alle gebruikers > de drie puntjes > Domeinen wijzigen .
    Wijzig domeinen
  5. Gebruik de vervolgkeuzelijst om het domein te selecteren dat eindigt op xxxx.onmicrosoft.com en lees de waarschuwing. Als je het domein wijzigt, worden de e -mailadressen van je gebruikers gewijzigd, waaronder die van jou. Als hun e -mails ook hun gebruikersnamen zijn, verandert dit ook de manier waarop ze zich aanmelden.
  6. Selecteer Wijzigingen opslaan . Je wordt dan afgemeld. Als je je niet automatisch afmeldt, selecteer je je profielpictogram en vervolgens Afmelden .
    Meld je af
  7. Meld je opnieuw aan bij portal.office.com , maar selecteer deze keer Een ander account gebruiken om je aan te melden met je e -mailadres met het domein xxxx.onmicrosoft.com. Als je je bijvoorbeeld hebt aangemeld met jane@coolexample.com , moet je nu jane@xxxx.onmicrosoft.com gebruiken .
  8. Selecteer Beheerder .
  9. Selecteer Gebruikers > Actieve gebruikers .
  10. Al je gebruikers moeten zich nu op het domein xxxx.onmicrosoft.com bevinden . Zorg ervoor dat alle aliassen worden verwijderd door de weergavenaam voor een van je gebruikers rechtstreeks te selecteren. Als je Aliassen ziet , selecteer je E -mailaliassen beheren in het deelvenster dat wordt geopend.
    Beheer e -mailaliassen
  11. Selecteer hetprullenbak prullenbak om de aliassen te verwijderen die zijn gekoppeld aan het vorige domein. Herhaal voor alle gebruikers en sla wijzigingen op .
  12. Als je groepen of gedeelde postvakken hebt, moet je het domein ook voor die groepen wijzigen in xxxx.onmicrosoft.com . Selecteer Groepen > Groepen .
    Groepen
  13. Selecteer het vinkje aan de linkerkant van de groepsnaam en selecteer Naam en beschrijving bewerken .
    Selecteer een groep en bewerk de naam en beschrijving
  14. Na de @, gebruik maken van de drop-down lijst om de domeinnaam en Save veranderen. Selecteer Sluiten om het venster te sluiten en herhaal dit voor alle groepen en gedeelde postvakken in je domein.
  15. Het domein kan nu worden verwijderd bij Microsoft. Selecteer Instellen .
    Instellen
  16. Selecteer naast Aanmelden en beveiliging de optie Weergeven onder Je aangepaste domein instellen .
  17. Selecteer Beheren .
  18. Selecteer het vinkje naast een xxxx.onmicrosoft.com -domein en Instellen als standaard .
    Instellen als standaard
  19. Selecteer het vinkje naast je aangepaste domein > selecteer de drie puntjes > Domein verwijderen .
    Drie puntjes en domein verwijderen
  20. Selecteer Verwijderen . Je domein is verwijderd van Microsoft en je kunt nu nieuwe gebruikers maken in je Microsoft 365 van GoDaddy -account!

Verwante stap

• Nadat je deze stappen hebt voltooid, ga je terug naar je Microsoft 365 van GoDaddy -account en voltooi je het instellen van je e -mailaccount.