Webbouwer Help

Fotogalerij toevoegen of wijzigen

Naast afzonderlijke foto's aan je website toevoegen, kun je ook een galerij met maximaal 250 afbeeldingen maken. Nadat je een lay-out hebt gekozen, stel je in of je wijzigingen in galerijafbeeldingen automatisch wilt weergeven of via handmatige bediening door kijkers. Je kunt de galerij altijd aanpassen.

Bekijk onderaan de pagina een korte video over deze taak.

1. Ga naar je GoDaddy- productpagina.
  2. Schuif omlaag naar Website Builder en selecteer Beheren naast de website die je wilt wijzigen.
  3. Klik op Site bewerken.
  4. Scrol in de hoofdweergave van je site naar waar je een sectie wilt toevoegen en klik op de plusknop.
    Klik op de plusknop
  5. Klik op Galerij in het rechterdeelvenster.
    Klik op Galerij
  6. Klik op een lay-out die je wilt gebruiken in het deelvenster Galerij.
  7. Zodra de bevestiging Sectie toegevoegd wordt weergegeven, klik je op Fotogalerij om te beginnen met het aanpassen van de galerijopties.
    Klik op Sectie toevoegen

Velden en knoppen in het deelvenster Galerie

• Lay-out: Klik om een andere lay-out voor de galerij te selecteren.
    • Galerietitel: Voer een titel in die boven aan je fotogalerij wordt weergegeven. Niet beschikbaar voor alle lay-outs.
    • Automatisch afspelen: Klik op de knop om Automatisch afspelen in of uit te schakelen. (In het voorbeeld en in de gepubliceerde versie worden de afbeeldingen in je galerij één voor één in beeld gedraaid.) Niet beschikbaar voor alle lay-outs.
    • Miniaturen weergeven: Klik op de knop om miniaturen weer te geven van de galerijfoto's onder het hoofdframe. Niet beschikbaar voor alle lay-outs.
    • Foto's toevoegen (+): Klik om meer afbeeldingen op te nemen in de galerie. (Zie het volgende artikel voor meer informatie: Foto toevoegen of vervangen.)
    • Sectie verwijderen: Klik op de knop aan de onderkant van het deelvenster om een de hele galerij te verwijderen.
  8. Klik op een van je Galerijafbeeldingen om ze individueel te bewerken. Je kunt de afbeeldingen in de Galerijafbeeldingen ook verslepen om de volgorde van de foto's aan te passen.

Velden en knoppen in het deelvenster Galerijafbeeldingen

• Focuspunt: Klik binnen een geselecteerde afbeelding om het focuspunt te markeren. Dit zorgt ervoor dat dit gebied niet afgesneden wordt als het beeldscherm van een apparaat niet aansluit op de verhoudingen van de afbeelding.
    • Afbeelding draaien: Klik op de gekrulde pijl rechtsbovenin als je een afbeelding wilt draaien.
    • Terugkeren naar overige afbeeldingen: Klik op de pijl naar links bovenaan het deelvensterGalerijafbeeldingen.
    • Uit galerie verwijderen: Klik op de knop aan de onderkant van het deelvenster Galerijafbeeldingen om individuele afbeeldingen uit de galerij te verwijderen.
    • Bijschrift toevoegen: Klik in het tekstveld onderaan het deelvenster met de huidige afbeelding en voeg onderaan je afbeelding een bijschrift toe.
  9. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Als je dus klaar bent, klik je op Voorbeeld om de resultaten te bekijken, en als je dat wilt kun je één van je andere domeinen gebruiken of een nieuwe kopen.
  10. Als je klaar bent om de wijzigingen te publiceren, klik je op Site publiceren of Publiceren.

Opmerking: In het voorbeeld en in gepubliceerde weergaven worden knoppen weergegeven waarmee je handmatig naar de vorige/volgende pagina kunt gaan.
    Klik op de knoppen vorige/volgende

Laat me zien hoe dit moet

Deze video is onderdeel van de instructievideo‘s voor Geavanceerd ontwerp en media in Websitebouwer