Webbouwer Help

Foto toevoegen of vervangen

Door goede foto‘s zullen bezoekers je site verder willen ontdekken, dus gebruik ze veel. Deze moeten geformatteerd zijn als .png- of .jpeg-/.jpg-bestanden Ondanks dat ze maximaal 30MB groot mogen zijn, worden kleinere bestanden sneller gedownload.

Opmerking: Om productfoto‘s in je Website Builder webwinkel toe te voegen of te wijzigen, zie Fysieke producten toevoegen.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account en open je product. (Hulp nodig bij het openen van je product?)
  2. Klik op Bewerken/Website bewerken.
  3. Klik op de foto die je wilt vervangen.
    • Om de omslagafbeelding (of de kleur) van het eerste onderdeel toe te voegen of te vervangen, moet je op een willekeurige plek in het onderdeel klikken. Klik op Omslagafbeelding in het deelvenster Koptekst.
      Klik op Koptekst en vervolgens op de knop Omslagafbeelding
    • In andere delen moet je klikken waar je een afbeelding wilt toevoegen of klik op de foto die je wilt vervangen. (Dit is niet mogelijk in de onderdelen Contact of Voettekst.)
      Klik op de foto van het onderdeel
  4. In het rechterdeelvenster:
    • Klik je op Afbeelding toevoegen.
    • Klik je op Vervangen om een andere foto te gebruiken.
      Klik op knop Afbeelding toevoegen of Vervangen
  5. Met de Afbeeldingenbibliotheek kun je op verschillende manieren een foto selecteren.
    Selecties Afbeeldingenbibliotheek
    Klik Naar :
    Mijn uploads
    (standaardweergave)
    Selecteer een foto uit de foto‘s die je hebt geüpload naar je site
    Uploaden Blader naar een nieuwe foto op je computer om naar je site te uploaden
    Mijn sites Gebruik een foto van een andere Website Builder-site die je hebt gemaakt
    Royaltyvrije media Selecteer een foto uit de Website Builder's royaltyvrije foto‘s (kijk voor meer informatie op Een royaltyvrije foto kiezen.)
    Social media Selecteer foto‘s die op je Facebook-account zijn geplaatst. Je moet inloggen bij Facebook om die foto‘s te selecteren.
    Verwijderen Verplaats de geselecteerde foto naar de prullenbak
  6. Als je je keuze hebt gemaakt, klik je op Invoegen.
  7. Als het deelvenster Geselecteerde afbeelding wordt geopend, kun je de foto bewerken door te klikken op de knoppen Bijsnijden of Draaien. Gebruik de schuif en de groene punt om het zoomniveau en het focuspunt van de foto in te stellen. (Klik op de prullenbak om een eerder geüploade foto te verwijderen.)
    Afbeelding bewerken
  8. Voer een korte beschrijving in het vak Beschrijf deze afbeelding in. De informatie verbetert niet alleen de notering van je pagina in zoekmachineresultaten, maar is ook handig voor bezoekers die schermlezers gebruiken of een tragere verbinding hebben.
  9. Als je klaar bent met bewerken, klik je op Gereed. Je nieuwe of vervangende foto verschijnt in het onderdeel dat je hebt geselecteerd in stap 3.
    Nieuwe omslagafbeelding
    Vervangen afbeelding