Websites + Marketing Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Formatteer de spreadsheet van mijn webwinkel

Wanneer je producten in je webwinkel importeert , moet je spreadsheet worden opgeslagen als een CSV -bestand en worden opgemaakt op basis van de onderstaande richtlijnen.

 • De beste manier om ervoor te zorgen dat je een correct opgemaakte spreadsheet hebt, is door het Startersjabloon te gebruiken (instructies hieronder) of door producten uit je webwinkel te exporteren en daar wijzigingen aan te brengen.
 • Als je al een spreadsheet met producten uit een andere bron hebt, kopieer en plak je je informatie in de Startersjabloon. Op die manier wordt je spreadsheet correct opgemaakt.
 • Je kunt beginnen met een lege spreadsheet. Het wordt echter niet aanbevolen. Als je vereiste kolommen mist, kan je CSV -bestand niet worden geüpload. Als je optionele kolommen hebt die niet de juiste naam hebben, worden deze niet in je winkel geïmporteerd. Je kunt het beste de Startersjabloon of je geëxporteerde producten uit je Websites + Marketing -webwinkel gebruiken.

Download de Startersjabloon

 1. Ga naar je GoDaddy-productpagina.
 2. Scroll naar Websites + Marketing en selecteer Beheren naast je website.
 3. Vouw op je Dashboard Winkel uit en selecteer vervolgens Producten .
 4. Selecteer Importeren/exporteren en vervolgens Importeren .
 5. Selecteer CSV -bestand .
 6. Selecteer Startersjabloon .

Je computer downloadt de spreadsheet products_sample_file.csv. Zoek het, open het en begin het in te vullen. Voel je vrij om het te hernoemen. Als je klaar bent met het aanbrengen van je wijzigingen, upload je deze naar je winkel .

Richtlijnen voor product -spreadsheets

Je spreadsheet moet SKU , Naam en Prijs als kolomkoppen bevatten. Deze drie velden zijn verplichte velden. Als je spreadsheet deze velden niet bevat, of als producten in je spreadsheet deze waarden missen, kan je spreadsheet niet worden geïmporteerd.

Alle andere velden, zoals Verkoopprijs, Valuta, Beschrijving, etc. zijn optioneel. Als ze niet als kolom in je spreadsheet staan, is dat prima. Als je de velden als kolommen in je spreadsheet hebt, maar deze voor sommige productrijen leeg zijn, is dat ook goed.

Kolomvelden moeten de juiste naam hebben. Kolomveldnamen zijn niet hoofdlettergevoelig. HOOGTE, hoogte en hoogte werken allemaal. Maar de kolom verkeerd spellen als Hieght of afkorten als Hght werkt niet en je waarden in deze kolom worden niet geüpload.

Als je spreadsheet extra kolommen heeft (of als je kolommen niet de juiste naam hebben), worden deze genegeerd wanneer je je spreadsheet importeert.

De volgorde van de kolomvelden doet er niet toe. Je kunt Naam, Prijs, SKU hebben of je kunt SKU, Naam, Prijs hebben. Elk van deze voorbeelden wordt zonder fouten geüpload.

Elk kolomveld, als het gegevens bevat, moet correct zijn opgemaakt volgens de onderstaande lijst. Gegevens in een spreadsheetcel zijn niet hoofdlettergevoelig. Ja en ja en ja werken allemaal. Als de gegevens in de cel niet overeenkomen met de vereisten (bijvoorbeeld, ja, in plaats daarvan, zo ja), geeft je spreadsheet -import de fout weer.

De spreadsheet Startersjabloon bevat enkele productvoorbeelden om u op weg te helpen.

Velden voor productspreadsheet

Dit zijn alle beschikbare velden die je in je spreadsheet -CSV -bestand kunt plaatsen, in de volgorde die je in het Startersjabloonbestand vindt.

 • SKU : VERPLICHT Een uniek identificatienummer om je inventaris bij te houden. Elke SKU moet anders zijn! Als een SKU in je spreadsheet overeenkomt met een SKU die al in je webwinkel staat, vragen we je te bevestigen dat je de huidige inhoud in je winkel wilt overschrijven met de nieuwe informatie op de spreadsheet. Het mag alleen een combinatie van letters en cijfers zijn, geen speciale tekens en geen decimalen. Bijvoorbeeld: 100001 of DGT-RGN-GD-NTB.
 • Naam : VERPLICHT De naam van het product, die ook wordt weergegeven wanneer bezoekers door de winkel bladeren. Het kan tekst, cijfers en speciale tekens bevatten.
 • Bovenliggend product : Als een product opties of add-ons heeft, is dit de SKU van het bovenliggende product waarop de opties en add-ons zijn gebaseerd. Het moet de SKU van een ander product bevatten. Bijvoorbeeld: DGT-RGN-GD-NTB-1-4.
  Opmerking: gebruik het veld Bovenliggend product -SKU alleen voor variaties van dat product. Laat dit veld leeg voor het regelitem dat het bovenliggende product bevat.
 • Prijs : VERPLICHT Hoeveel je artikel kost. Het mogen alleen cijfers of decimalen zijn. Maximaal 2 decimalen zijn toegestaan, maar niet verplicht. Voer geen valutateken in (het wordt automatisch toegevoegd) of een komma voor duizenden. Bijvoorbeeld: 7 of 7,50 of 1000, maar niet 1000.
 • Verkoopprijs : De kortingsprijs. Als je een verkoopprijs hebt, wordt de prijs doorgehaald en wordt in plaats daarvan de verkoopprijs weergegeven. Zelfde formaat als Prijs.
 • Beschrijving : vertel je klanten over het product. Je kunt tekst, cijfers en speciale tekens gebruiken.
 • Inventaris bijhouden: Wil je bijhouden hoeveel items er zijn verkocht? Dit veld moet worden ingesteld op WAAR, Ja, Y of X als je artikelen wilt volgen zoals ze worden verkocht en ONWAAR, Nee of N als je dat niet doet. Acceptabele opties zijn: WAAR, Ja, Y, X, ONWAAR, Nee, N.
 • QTY : De hoeveelheid of hoeveel van een artikel je hebt. Als Inventaris bijhouden is ingeschakeld (Waar of Ja of X), moet je een aantal hebben. Dit moet een geheel getal zijn, zoals 4 of 18, geen decimalen of letters.
 • Nabestelling : Als de hoeveelheid van je product 0 bereikt, wil je dan nog steeds dat mensen het artikel kunnen nabestellen? Gebruik WAAR, Ja, Y of X als je wilt dat mensen artikelen kunnen nabestellen. Acceptabele opties zijn: WAAR, Ja, Y, X, ONWAAR, Nee, N.
 • Gewicht : Dit is het verzendgewicht van het artikel. Je kunt alleen cijfers of decimalen invoeren, zoals 1 of 2.4. Voer geen eenheden in zoals ponden, lb, ounces, oz, kilogram, kg, gram, enz. Dat wordt toegevoegd door de regionale informatie in je winkelinstellingen.
 • Lengte : Dit is de lengte van het artikel voor het berekenen van verzendkosten. Je kunt alleen cijfers of decimalen invoeren, zoals 1 of 2.4. Voer geen eenheden in zoals inches, in, feet, ft, meters, centimeters, cm, etc. Dat wordt toegevoegd door de regionale informatie in je winkelinstellingen.
 • Breedte : Dit is de breedte van het artikel voor het berekenen van verzendkosten. Je kunt alleen cijfers of decimalen invoeren, zoals 1 of 2.4. Voer geen eenheden in zoals inches, in, feet, ft, meters, centimeters, cm, etc. Dat wordt toegevoegd door de regionale informatie in je winkelinstellingen.
 • Hoogte : Dit is de hoogte van het artikel voor het berekenen van verzendkosten. Je kunt alleen cijfers of decimalen invoeren, zoals 1 of 2.4. Voer geen eenheden in zoals inches, in, feet, ft, meters, centimeters, cm, etc. Dat wordt toegevoegd door de regionale informatie in je winkelinstellingen.
 • Belastingcategorie : Dit zijn de belastingcategorieën wanneer je btw instelt . Je moet belastingcategorieën gebruiken die al bestaan of je moet het veld leeg laten en dit later toevoegen. Als je een belastingcategorie hebt die niet bestaat, zie je een foutmelding wanneer je je spreadsheet importeert.
 • Verborgen : Bepaalt of het product wordt weergegeven aan sitebezoekers. Indien gemarkeerd als WAAR of Ja of X, wordt je product NIET gezien door winkelbezoekers of zoekmachines. (Ja, ik wil dit product verbergen.) Geaccepteerde opties zijn: TRUE, Yes, Y, X, FALSE, No, N.
 • Categorie : Dit zijn de categorieën wanneer u productcategorieën toevoegt . Als de categorie niet bestaat, wordt deze toegevoegd op basis van de naam in de cel. Je kunt geneste subcategorieën opnemen door een schuine streep naar voren te gebruiken, zoals Kleding/T-shirts. (Je kunt maximaal 3 niveaus van geneste categorieën gebruiken.) Ten slotte kun je een product aan meerdere categorieën toewijzen door ze te scheiden met een komma, zoals Kleding/T-shirts, Bovenkleding, Reizen.
 • Afbeeldings -URL : Je kunt maar één afbeeldings -URL per product toevoegen. Je kunt handmatig meer items toevoegen in je winkel. Je hebt de volledige URL van de afbeelding nodig en deze moet toegankelijk zijn op internet (niet beveiligd met een wachtwoord). Bijvoorbeeldhttps://www.coolexample.com/image.jpg
 • SEO -titel (verouderd): Dit is wat wordt weergegeven voor de titel in de resultaten van zoekmachines. Je kunt tekst en cijfers gebruiken.
 • SEO -omschrijving (verouderd): Dit is de productbeschrijving die onder de hyperlink in de resultaten van zoekmachines wordt weergegeven. Je kunt tekst en cijfers gebruiken.
  Verplicht: Verwijder de kolommen SEO -titel en SEO -beschrijving uit je spreadsheet. Deze twee velden zijn verouderd en zorgen ervoor dat het importeren mislukt.
 • Optie1 Naam : Met opties kun je vervolgkeuzemenu's opgeven voor producten , zoals maten of kleuren. Zie Add-ons als je wilt dat mensen getypte tekst opgeven, zoals monogrammen of extra opties, zoals cadeaupapier. De Optienaam is de naam die klanten zien. Bijvoorbeeld Grootte.
 • Optie1 Waarde : Dit is de vervolgkeuzelijst voor de Optienaam. Voer de opties in, gescheiden door komma's. Als de Optienaam Grootte is, kan de Optiewaarde Klein, Middelgroot, Groot, XXL zijn.
 • Optie2 Naam : Zie Optie1 Naam. Een product kan maximaal 3 opties hebben.
 • Option2 Value : Zie Option1 Value.
 • Option3 Name : Zie Option1 Name. Een product kan maximaal 3 opties hebben.
 • Option3 Value : Zie Option1 Value.
 • Add-on1 Naam : Add-ons zijn de gepersonaliseerde gegevens of extra items die je aan je producten toevoegt, zoals cadeaupapier of het personaliseren van een product met een naam. Dit is de naam van de add-on die een klant ziet wanneer deze afrekent. Bijvoorbeeld Graveren.
 • Add-on1 Type : Er zijn slechts twee soorten add-ons die een klant kan krijgen: een optie selecteren uit een lijst, zoals cadeaupapier of een tekstvak waarin de klant kan typen wat hij wil, zoals een aangepaste naam. Geaccepteerde opties zijn Zoeklijst of Aangepaste tekst.
 • Add-on1 vereist : Kies of de klant de add-on moet kiezen of niet. Acceptabele opties zijn TRUE, Yes, Y, X, FALSE, No, N.
 • Add-on1-waarden : Als het Add-on-type is ingesteld op Zoeklijst, moet je de opties toevoegen waaruit mensen kunnen kiezen, gescheiden door komma's. Als de add-on-naam bijvoorbeeld Cadeaupapier is, wordt het add-on-type ingesteld op Zoeklijst en kunnen de add-onwaarden Bruin papier, Metallic papier of Decoratief cellofaan zijn.
 • Add-on2-naam : Zie Add-on1-naam.
 • Type add-on2: Zie Type add-on1.
 • Add-on2 vereist : Zie Add-on1 vereist.
 • Add-on2-waarden : Zie Add-on1-waarden.
 • Naam add-on3: Zie Naam add-on1.
 • Type add-on3: Zie Type add-on1.
 • Add-on3 vereist : Zie Add-on1 vereist.
 • Add-on3-waarden : Zie Add-on1-waarden.

Volgende stap s

Meer informatie