Vind gebieden van schijfgebruik op WHM/cPanel

De eerste stap bij het onderzoeken van een probleem met het schijfgebruik is om te achterhalen waar de inhoud wordt gebruikt. Hierdoor kun je onnodige inhoud (zoals oude back -ups) verwijderen en wijzigingen aanbrengen om te voorkomen dat het probleem zich opnieuw voordoet. Zie voor volledige WHM/cPanel -documentatiehttps://docs.cpanel.net

Waarschuwing: als je het doel van een bestand of map niet weet, verwijder deze dan niet. Het verwijderen van systeembestanden of mappen is onomkeerbaar en kan de server kapot maken (alle sites uitschakelen).
  1. Open WebHost Manager (WHM) rechtstreeks
  2. Voor een overzicht van uw schijfgebruik, selecteer Server Informatie van de Status sectie Server aan de linkerkant.
  3. Scrol naar de onderkant van het scherm om het schijfgebruik van de server te bekijken.

4. Om het schijfgebruik per domein te vinden, ga je naar de sectie Accountinformatie en selecteer je Lijst met accounts .
  5. Opmerking: Als quota correct zijn ingeschakeld op je server, moet je de schijf zien die door elk cPanel -account wordt gebruikt in de kolom Gebruikt schijf. Selecteer het cP -pictogram om naar een cPanel -account te gaan met een grote hoeveelheid schijfgebruik. Als quota niet zijn ingeschakeld (bijvoorbeeld op onze generatie 3 -servers), wordt het schijfgebruik niet correct gerapporteerd in deze weergave en moet je elk account afzonderlijk controleren.

6. Selecteer in cPanel het pictogram Schijfgebruik in de subsectie Bestanden .

7. Scrol naar de onderkant van het scherm en selecteer het keuzerondje om te sorteren op schijfgebruik.

8. Vanaf hier zijn de grootste mappen bovenaan de lijst zichtbaar.
    • Selecteer het caret -teken naast een map om uit te vouwen en je ziet de grootte van alle submappen.
    • Selecteer de carets naast een submap om verder te gaan.
    • Selecteer de naam van een map om deze te openen in Bestandsbeheer.
  9. Voor site -specifiek gebruik kunt u dit verwijderen uit Bestandsbeheer .
    • Ga terug naar de hoofdpagina van cPanel voor het domein.
    • Selecteer Bestandsbeheer in het gedeelte Bestanden.
    • Zorg ervoor dat je Prullenbak weergeven en Prullenbak legen selecteert om de bestanden permanent te verwijderen.

Volgende stappen

• Schijfruimteproblemen kunnen ook worden veroorzaakt door inodes. Nadat je je schijfruimtegebruik hebt bekeken, ga je verder met het zoeken naar inodegebruik .
  • Het is belangrijk om het hoofdprobleem te identificeren en te corrigeren dat ertoe heeft geleid dat de schijfruimte uitgeput is geraakt. Ga verder met het voorkomen van problemen met schijfgebruik .

Meer informatie

• Onze serverexperts kunnen deze stappen tegen betaling uitvoeren. Ga voor meer informatie over onze Expert Services naar ons Expert Service -menu .