FileZilla-fouten: Het certificaat van de server is onbekend en ECONNREFUSED

Mogelijk wordt het volgende foutbericht weergegeven wanneer je probeert verbinding te maken met je gedeelde hostingaccount (cPanel ) via FileZilla (afbeelding):

Het certificaat van de server is onbekend. Controleer het certificaat zorgvuldig om na te gaan of de server kan worden vertrouwd.

Als je doorgaat na deze fout, wordt de volgende fout gegenereerd (afbeelding):

Fout: De gegevensverbinding kan niet tot stand worden gebracht: ECONNREFUSED - De verbinding is geweigerd door de server

Oplossingen

Als je deze fout wilt oplossen, moet je verbinding maken via sFTP of TLS uitschakelen in Sitebeheer van FileZilla.

Verbinding maken via sFTP

Deze oplossing is van toepassing op hostingaccounts die zijn gebaseerd op Linux (meer informatie).

Deze oplossing werkt alleen als je verbinding maakt met de primaire FTP-gebruiker.

1. SSH inschakelen in je account (Webhosting en Klassieke hosting / cPanel).
  2. Gebruik in FileZilla de volgende informatie om verbinden te maken:
    Veld Wat in te voeren...
    Host sftp://het IP-adres van je hostingaccount (Webhosting en Klassieke hosting / cPanel)
    Gebruikersnaam en wachtwoord De gebruikersnaam en het wachtwoord van je hostingaccount
    Poort 22
TLS-instellingen in FileZilla

TLS uitschakelen in Sitebeheer

Deze oplossing werkt voor elke FTP-gebruiker.

1. Selecteer in het menu Bestand in FileZilla de optie Sitebeheer.
  2. Klik op Nieuwe site.
  3. Vul de volgende velden in en klik op Verbinden.
    Veld Wat te doen...
    Host Voer het IP-adres van je hostingaccount in (Webhosting en Klassieke hosting / cPanel).
    Protocol Selecteer FTP - File Transfer Protocol.
    Versleuteling Selecteer Gebruik platte FTP.
    Inlogtype Selecteer Normaal.
    Vragen naar een wachtwoord Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van je hostingaccount in.
TLS-instellingen in FileZilla