Help

GoDaddy Help

Favicon toevoegen

Bij onze abonnementen Zakelijk en Zakelijk Plus voor Webbouwer versie 7 kun je een favicon voor je website maken. Een favicon (kort voor favorietenpictogram) laat je site opvallen tussen de concurrentie door een kleine afbeelding weer te geven in de paginatab van de webbrowser wanneer bezoekers je site bekijken. Je favicon verschijnt ook in hun browserlijst van de pagina's die je als favoriet of bladwijzer hebt bewaard.
Favicons verschijnen in de browsertab en in bladwijzers.

 1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
 2. Klik op Site bewerken.
 3. Klik in de rechterbovenhoek van je scherm op het pictogram met drie strepen (Site beheren) en selecteer Site-instellingen in het vervolgkeuzemenu.
  Selecteer het pictogram met drie strepen (Instellingen beheren) om de instellingen van je site te beheren.
 4. Klik op het tabblad Sitefuncties en klik in het gedeelte Favicon op Afbeelding toevoegen. (Zie het artikel onderwerp voor meer informatie over welke browsers favicons ondersteunen:
  .)
  Klik op Afbeelding toevoegen in het gedeelte Favicon van het tabblad Sitefuncties
 5. In het venster Foto's selecteren kun je kiezen uit verschillende afbeeldingsbronnen. Klik op één van de knoppen aan de linkerkant om naar een foto te navigeren. Of klik op Bladeren om een foto te gebruiken die is opgeslagen op je computer, die je vervolgens kunt uploaden.
  Klik op Invoegen om de favicon toe te voegen.
 6. De faviconfunctie van de Webbouwer genereert automatisch een vierkante afbeelding van de juiste grootte en zet deze in de correcte map op je website. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je een afbeelding gebruikt met een bestandsnaam die eindigt met .gif, .jpg, .jpeg of .png. Het helpt ook als je een visueel eenvoudige afbeelding gebruikt, die ook leesbaar blijft als hij heel klein is.

 7. Klik op Invoegen nadat je een geschikte afbeelding hebt geselecteerd.
 8. Wanneer het tabblad Sitefuncties weer verschijnt, verschijnt de favicon van je afbeelding in het gedeelte Favicon. Klik op OK om het tabblad te sluiten.
  Klik op OK
 9. Klik op Publiceren en de favicon wordt toegevoegd aan je site.

Volgende stap

Meer informatie

 • Zie het volgende onderwerp voor een lijst met koppelingen voor andere belangrijke taken in Webbouwer: Webbouwer 7 gebruiken.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.