Facebook en Instagram hebben wijzigingen ingebouwd

Facebook en Instagram veranderen de manier waarop hun API gebruikmaakt van oEmbed , een open source -tool waarmee gebruikers rechtstreeks Facebook- of Instagram -content op een website kunnen koppelen. Op 24 oktober 2020 wordt de wijziging van kracht en kan bestaande oEmbed -content worden verbroken.

Wat verandert er?

De API -wijziging ondersteunt niet langer niet -geverifieerde oEmbed -inhoudsverzoeken, die worden weergegeven als niet -beschikbare inhoud. Bovendien verwijdert WordPress Facebook en Instagram als oEmbed -providers, wat betekent dat ontwikkelaars van plug -ins oEmbed -inhoud moeten beheren.

Wat kan ik doen?

Als je site niet -geverifieerde oEmbed -inhoud bevat, heb je een Facebook -ontwikkelaarsaccount en een app -ID nodig. Hier zijn enkele beschikbare opties:

• Maak een Facebook -ontwikkelaarsaccount, registreer een app en installeer een alternatieve plug -in zoals oEmbed Plus om ervoor te zorgen dat de inhoud blijft werken. Je kunt de vereisten en links naar relevante stappen voor oEmbed bekijken in de documentatie van developers.facebook.com. Deze optie biedt de meeste controle over hoe je gegevens worden beheerd.
  • Registreer en gebruik een plug -in zoals Jetpack 9.0 die de stappen al heeft uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de API -aanroepen worden geverifieerd met een geldig token. Deze methode biedt minder controle over hoe je gegevens worden gebruikt.

Opmerking: om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.