Klassieke en webhosting Help

Extern verbinding maken met databases

Door extern verbinding te maken met een database kun je het beheren met tools zoals MySQL Query Browser, MySQL Workbench of Microsoft SQL Server Management Studio Express.

Als je extern verbinding wilt maken met een database, moet je directe databasetoegang inschakelen bij het configureren1 — je kunt het niet later inschakelen.

Directe databaseverbindingen bieden geen support voor beveiligde (SSL) verbindingen.

Toepassingsinstellingen

Toepassingen die extern verbinding maken met databases, gebruiken vergelijkbare instellingen. Je kunt specifieke informatie over databases vinden met gebruik van De details van je database weergeven met gedeelde hostingaccounts.

Veld Wat in te voeren...
Hostnaam of Server De hostnaam van je database
Poort MySQL: 3306
MS SQL: 1433
Gebruikersnaam De gebruikersnaam van de databasegebruiker
Wachtwoord Het wachtwoord van de databasegebruiker
Database De naam van de database

1 Gratis webhostingaccounts kunnen geen directe databasetoegang inschakelen. Raadpleeg om je hostingaccount te upgraden Je hostingaccount upgraden of downgraden.