Accountbeheer Help

Tweestapsverificatie inschakelen

Stel tweestapsverificatie (2SV) in voor betere accountbeveiliging.

Opmerking: we raden je aan om een back-upmethode voor tweestapsverificatie in te schakelen. Als je toegang verliest tot een van je tweestapsverificatiemethodes (bijvoorbeeld als je je telefoonnummer wijzigt) kun je de back-upmethode nog gebruiken om je account te openen.

1. Ga naar je GoDaddy-pagina pagina Aanmelden en pincode. Je wordt mogelijk gevraagd om je aan te melden.
  2. Selecteer onder Tweestapsverificatie de optie Verificatie toevoegen.
    Verificatie toevoegen.
  3. Kies de methode voor tweestapsverificatie die je wilt gebruiken:
    • Verificatie-app (aanbevolen): een verificatie-app, zoals Google Authenticator or Authy, maakt een code aan. De meeste GoDaddy-accounts kiezen voor deze methode.
    • Sms-berichten: de code wordt naar je verzonden als een sms-bericht. Deze methode is een gemakkelijke mogelijkheid, maar we raden je aan om deze methode als back-up te gebruiken omdat deze methode minder veilig is.
    • Beveiligingssleutel: een hardware-beveiligingssleutel via USB of Bluetooth wordt gebruikt als verificatie. Deze methode wordt aanbevolen als je een domeininvesteerder bent of als je beveiliging van het hoogste niveau wilt.
  4. Selecteer Volgende.
  5. Voltooi het configuratieproces volgens de methode die je hebt geselecteerd:
    • Als je Verificatie-app kiest, volg je de instructies om de app op je telefoon te installeren en scan je de streepjescode. Voer de verificatiecode en de naam van de app in en selecteer Volgende.
    • Als je Sms-berichten hebt geselecteerd, voer je je telefoonnummer in en klik je op Volgende. Voer de zescijferige code in die we je per sms hebben verzonden (deze blijft 20 minuten geldig) en selecteer vervolgens Opslaan.
    • Als je Beveiligingssleutel hebt geselecteerd, (zoals een YubiKey- of Google Titan-sleutel) stel je de beveiligingssleutel in.

Zodra we je tweestapsverificatiemethode hebben geverifieerd, verschijnt er een bericht die je wijzigingen bevestigt.

Opmerking: Wijzigingen aan je profiel in Mijn profiel van GoDaddy worden niet overgedragen aan de 2VS. Als je tekstberichten voor 2VS hebt ingesteld maar je telefoonnummer later nog wijzigt, vergeet dan niet je nummer bij te werken voor de 2VS.

Back-upmethode toevoegen

1. Selecteer Back-up toevoegen en herhaal de stappen 3 en 4 om een back-upmethode voor tweestapsverificatie toe te voegen.
    • Stel voor het beste resultaat je back-upmethode voor tweestapsverificactie in op een ander apparaat. Als je primaire methode voor tweestapsverificatie bijvoorbeeld een verificatie-app op je laptop is, gebruik dan sms-berichten op je telefoon als de back-upmethode.