Schakel secundaire DNS in met GoDaddy -naamservers als secundaire naamservers

Secundaire DNS stelt je in staat om automatisch een back -up te maken van het DNS -zonebestand van je domein op een tweede set naamservers. De secundaire set naamservers heeft een zonebestand dat identiek is aan de primaire naamservers, en als de primaire set uitvalt, verzendt de secundaire DNS automatisch aanvragen naar de secundaire set. Je moet Premium DNS op je domein hebben om secundaire DNS te kunnen gebruiken. Je kunt DNSSEC en secundaire DNS niet gebruiken op dezelfde domeinnaam.

Als je de naamservers van GoDaddy wilt gebruiken als secundaire naamservers, moet je ervoor zorgen dat je eigen naamservers zijn ingesteld als de primaire naamservers. Je moet je primaire naamserver inschakelen om AXFR-aanvragen van IP-bereiken 50.63.22.0-50.63.22.255 en 208.109.132.0-208.109.132.255 toe te staan. Stel voor de beste prestaties je primaire systeem in om NOTIFY -berichten te verzenden op 97.74.112.1 en/of 97.74.112.2.

Opmerking: Als je de naamservers van GoDaddy instelt als secondair, wordt je zonebestand alleen-lezen. Alle DNS -wijzigingen moeten worden aangebracht in de primaire naamserver.

1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer een individueel domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer een enkel domein
  3. Selecteer DNS en selecteer vervolgens Secundaire DNS .
    selecteer secundaire dns
  4. Selecteer Aan onder Ingeschakeld .
  5. Selecteer Secundair in de opties onder Zone configureren als .
  6. Selecteer TOEVOEGEN en voer je secundaire DNS -gegevens in.
    • Start IP -adres: Voer het begin van het IPV4 IP -adresbereik voor uw primaire naamservers in.
    • Eind -IP -adres: Voer het einde van het IPV4 -IP -adresbereik in voor uw primaire naamservers.
    • TSIG -type : Selecteer het algoritme (hash -functie) dat moet worden gebruikt voor het verifiëren van uw transacties. Als je TSIG niet wilt gebruiken, selecteer je Geen .
    • (Optioneel) TSIG -naam : voer een unieke naam in voor de TSIG -sleutel.
    • (Optioneel) TSIG -waarde : Voer een waarde in voor de TSIG -sleutel. Deze waarde is een wachtwoord dat door beide naamservers wordt gedeeld en gebruikt om aanvragen te verifiëren.
  7. Selecteer onder Melding toestaan van de optie Toevoegen en voer vervolgens je IP -adresbereiken in.
    • Start IP -adres: Voer het begin van het IPV4 IP -adresbereik voor uw primaire naamservers in.
    • Eind -IP -adres: Voer het einde van het IPV4 -IP -adresbereik in voor uw primaire naamservers.
  8. Selecteer Toevoegen en selecteer vervolgens Toepassen om uw wijzigingen op te slaan.

De meeste DNS -updates worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.

Verwante stap

• Als je van gedachten verandert, kun je de secundaire DNS op elk moment uitschakelen.