Een WordPress-thema met FTP bijwerken

Sommige premium of aangepaste WordPress-thema's kunnen niet bijgewerkt worden vanuit je WordPress-dashboard. In dit geval moet je een kopie van de nieuwste versie uploaden met behulp van FTP. Je kunt elke FTP-app gebruiken, maar wij raden FireZilla aan.

1. Download de nieuwste versie van het thema en pak het uit op je lokale computer (Windows of macOS).
  2. Maak verbinding met je hosting met FTP door de stappen te volgen die bij je hostingabonnement zitten (Linux-hosting met cPanel | Windows hosting met Plesk | Managed WordPress).
  3. In de Remote site sectie van FileZilla vind je de map met je WordPress site. Ga vervolgens naar de map /wp-content/themes.
  4. In de Lokale site sectie van FileZilla vind je de map met de uitgepakte nieuwste versie van het thema.
    Opmerking: Sommige thema's worden uitgepakt in een map met het versienummer in de naam. Bijvoorbeeld: twentytwentytwo.1.1. Je moet de binnenste map gebruiken zonder versienummer. in dit voorbeeld zou het twentytwentytwo zijn
    .
  5. Sleep de themamap van de sectie Lokale site naar de sectie Remote site.
    Opmerking: mogelijk krijg je een pop-upvenster te zien dat zegt dat het doelbestand al bestaat. Selecteer in dat geval Overschrijven en Alleen op huidige wachtrij toepassen. Rond het proces af door op de knop OK te klikken.

Je thema is nu bijgewerkt naar de nieuwste versie.