Een voorbeeld van je website bekijken met behulp van hostbestanden

Soms moet je een voorbeeld van je websitebestanden op je hostingaccount bekijken voordat je je domein naar je hostingaccount verwijst. Je kunt dit doen door invoer toe te voegen aan de hostbestanden op je lokale computer. Onthoud dat wij het aanpassen van je systeembestanden afraden. Dit is dus op eigen risico.

1. Start door de locatie van je hostbestand te vinden:
    Besturingssysteem Locatie hostbestand
    Windows (10, 8, 7, XP, etc.) c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
    Macintosh OS X /private/etc/hosts
    Linux /etc/hosts
  2. Voeg nu een invoer toe aan je hostbestand voor je domein en hostingaccount met de volgende indeling:
    [het IP-adres van je hostingaccount] [je domeinnaam]

Bijvoorbeeld:

12.0.0.1     coolexample.com     www.coolexample.com
  3. De wijzigingen aan je hostbestand opslaan en navigeer vervolgens naar je domeinnaam met de browser van je voorkeur. De websitebestanden op je hostingaccount worden geladen, waarmee je een voorbeeld van je website kunt bekijken.

Waarschuwing: Nadat je klaar bent met de voorbeeldweergave van je website, en je domeinnaam naar je hostingaccount hebt verwezen, moet je niet vergeten om de invoer van je hostbestanden te verwijderen. Als je de invoer niet verwijdert en in de toekomst pakketten of servers wijzigt, kun je je site niet zien.

Meer informatie

Als je niet weet wat het IP-adres van je hostingaccount is, maar je weet welk type hosting je hebt kun je je IP-adres achterhalen met de onderstaande links: