Een voorbeeld van je website bekijken met behulp van hostbestanden

Als je invoeren toevoegt aan het bestand van je host, kun je de bestanden die je naar je hostingaccount hebt geüpload bekijken voordat je de naamservers van je domein wijzigt. Om dit te doen, voeg je het IP-adres van je hostingaccount toe als een invoer op de host van je computer (je computer). Waar dat bestand zich bevindt, is afhankelijk van je besturingssysteem (OS):

Besturingssysteem Locatie hostbestand
Windows (8, 7, XP, etc.) c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
Macintosh OS X /private/etc/hosts
Linux /etc/hosts

Opmerking: het kan zijn dat je het bestand van je host naar een andere locatie moet kopiëren om de wijzigingen door te kunnen voeren. Vervolgens moet je het weer terug kopiëren.

Voeg nu een invoer toe voor je domein/hostingaccount met de volgende indeling:

[het IP-adres van je account] [je volledige goedgekeurde domeinnaam]

Bijvoorbeeld:

12.0.0.1     coolexample.com

Je kunt ook de www-versie van je domein ook toevoegen. Je kunt de versie als volgt aan dezelfde regel toevoegen:

12.0.0.1 coolexample.com www.coolexample.com

De manier waarop je je IP-adres kunt vinden, hangt af van het soort hostingaccount dat je gebruikt:

Waarschuwing: zorg er nadat je domein is verwerkt wel voor dat je de invoer uit het bestand van je host verwijdert. Als je de invoer niet verwijdert en in de toekomst pakketten of servers wijzigt, kun je je site niet zien.

Opmerking: je mag je systeembestanden niet aanpassen. Dit is dus op eigen risico.