Een vooraf ingesteld profiel maken

Met een vooraf ingesteld profiel kun je specifieke domeininstellingen aanpassen en die instellingen op meerdere domeinen tegelijkertijd toepassen. Je kunt tijd besparen met updates voor contactgegevens, opties voor automatisch verlengen en naamservers.

1. Meld je aan bij het domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. In het menu Instellingen selecteer Vooraf ingestelde profielen beheren
    vooraf ingestelde profielen beheren
  3. Selecteer Domeinprofiel maken.
  4. Voer een profielnaam en optionele beschrijving in.
  5. Kies je instellingen voor Importeren:
    • Nee bedankt, instellingen niet importeren
    • Domeinprofiel: kopieer de instellingen van een bestaand vooraf ingesteld profiel in het vervolgkeuzemenu
  6. Klik op een veld met instellingen om de opties uit te breiden.
  7. Selecteer Instellingen toevoegen en pas de opties aan:
    Optie Actie
    Instellingen voor automatisch verlengen
    • Schakel tussen Aan of Uit
    Instellingen voor vergrendelen
    • Schakel tussen Aan of Uit
    Instellingen voor contactinformatie
    • Selecteer het vakje om de gegevens op alle contacttypen toe te passen
    • Voer de gegevens in voer ieder contacttype
    Naamservers/doorverwijzingsinstellingen
    • Naamservers van GoDaddy gebruiken: gebruik de standaard naamserverinstellingen aangeboden door GoDaddy
    • Aangepaste naamservers gebruiken: voer aangepaste naamservers van je hosting- of DNS-beheerbedrijf in
    • Doorsturen instellen: voer een URL in om naar je domeinen door te sturen
  8. Zodra je je instellingen hebt aangepast, selecteer je Opslaan.