Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Webbouwer Help

Een video toevoegen aan de koptekst van mijn website

Met een video in je websitekoptekst kun je je site visueel aantrekkelijker maken of je producten en services laten zien. Als je de uitstraling van je koptekst wilt wijzigen, kun je je thema wijzigen. Video’s in je koptekst worden afgespeeld zonder geluid.

Deze video is onderdeel van de instructieserie voor Je eigen website bouwen.

 1. Ga naar je GoDaddy-productpagina.
 2. Scrol naar Website Builder en selecteer Beheren naast je website.
 3. Selecteer Website bewerken of Site bewerken om je website-editor te openen.
 4. Selecteer je koptekst (de eerste sectie van je startpagina) en selecteer vervolgens de pijl naast je omslagmedia.
  Schermafbeelding van de pijl naast de omslagmedia-afbeelding.
 5. Selecteer Video.
 6. Selecteer Video wijzigen.
 7. Upload of selecteer je eigen video of een royaltyvrije video, of importeer een video via een URL. (Je kunt alleen Vimeo-links opnemen in de headervideo, maar je kunt in andere websitesecties een YouTube-videolink opnemen.)
 8. Kies of klanten die je websites op mobiele apparaten bekijken, alleen de miniatuur zien, zodat je pagina of de video sneller geladen wordt.
 9. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen terwijl je bezig bent. Publiceer je site zodat iedereen je wijzigingen kan zien.

Aanbevolen procedures voor koptekstvideo‘s

 • Koptekstvideo’s hebben geen geluid, zodat de gebruiker niet wordt afgeleid of en het niet langer duurt om de pagina te laden. Als je wilt dat de video wordt afgespeeld met geluid, dan moet je een video toevoegen aan je site.
 • De beste video’s voor kopteksten zijn korte loops (maximaal 30 seconden). Als je video erg kort is (minder dan 5 seconden), probeer dan de begin- en eindscène hetzelfde te maken, zodat de video niet schokkerig is wanneer deze terug gaat naar het begin van de loop.
 • Een effectieve video kan je helpen om:
  • Klanten een voorproefje te geven. Laat zien hoe alles er achter de schermen aan toe gaat of hoe de interactie met je medewerkers in zijn werk gaat vanuit het standpunt van de klant.
  • Je producten te promoten. Laat mensen zien die je producten gebruiken, zodat klanten zich kunnen voorstellen wat ze zelf met de producten kunnen doen. Of laat de beste functies van je product zien.
  • De sfeer te laten zien. Neem je publiek mee op avontuur, vooral als je evenementen organiseert of je bezighoudt met hospitality. Of geef een tour door je winkel, spa, restaurant of café.
 • Video's moeten simpel zijn en bewegingen moeten geleidelijk en soepel verlopen, niet schokkerig of te snel.
 • Gebruik video’s met een doel. Video’s trekken de aandacht, maar mogen niet afleiden van de rest van je site.
 • Zorg ervoor dat de kleur van je websitecontent niet wegvalt bij de kleuren van je video. Als dit wel het geval is, dan is je tekst moeilijk te lezen door de achtergrond.
 • Voorkom tekstoverlap in je video, zodat er geen visuele afleiding is.
 • Als je de tekst toevoegt in de koptekstvelden in plaats van in de video, wordt je site sneller gevonden in de zoekresultaten.

Meer informatie