Een TXT-record toevoegen

Voeg een TXT-record toe voor het verifiëren van domeineigendom, voer SSL-verificatie uit en stel en beleid voor e-mailafzenders op, zoals SPF-records en DMARC-beleid. Een TXT-record (een afkorting van text record) is een informatieve DNS-record die wordt gebruikt om een tekststring te koppelen aan een host of aan een andere naam.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    domein selecteren
  3. Selecteer DNS beheren om je zonebestand te openen.
  4. Selecteer Toevoegen om een nieuwe record toe te voegen.
    selecteer nieuwe record toevoegen
  5. Selecteer TXT in de menuopties voor Type.
  6. Voer de gegevens voor je TXT-record in:
    • Naam: De hostnaam van de record. Voer @ in om de SPF-record aan je basisdomein toe te voegen. Of geef een voorvoegsel op, zoals mail.
    • Waarde: De tekststring van de TXT-record. Deze reeks wordt meestal verstrekt door je SSL-, hosting- of e-mailprovider. TXT-records hebben een tekenlimiet van 1024. Alleen UTF-8-tekens worden ondersteund.
    • TTL: Hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  7. Selecteer Record toevoegen om je nieuwe TXT-record op te slaan.

De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.