Een subdomein toevoegen dat naar een servernaam verwijst

Als je hebt begrepen wat een subdomein is, kun je niet-toegewezen subdomeinen toevoegen die naar servernamen verwijzen. Zie

als je een subdomein wilt doorverwijzen.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik naast Domeinen op Beheren.
  3. Hoe je subdomeinen kunt toevoegen, is afhankelijk van je accountweergave.

Kaartweergave

In de kaartweergave ziet je account er als volgt uit:

1. Selecteer de domeinnaam die je wilt gebruiken, klik op Pictogram Tekst (Instellingen) en selecteer DNS beheren.
  2. Selecteer onder aan de sectie Records de optie CNAME (Alias) in het eerste menu.
  3. Vul de volgende velden in:
    • Naam — Voer de naam van het subdomein in om de alias toe te wijzen. Type bijvoorbeeld www.
    • Waarde — Voer de hostnaam in waarnaar de alias verwijst. Typ bijvoorbeeld @ om de alias rechtstreeks aan je domeinnaam toe te wijzen.
  4. Selecteer via het tweede menu hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit wordt aangeduid met de afkorting TTL (Time to Live).
  5. Klik op Record toevoegen.
  6. Het nieuwe subdomein wordt weergegeven in de sectie CNAME (Alias).

Het kan 48 uur duren voordat de DNS-gegevens zijn doorgegeven.

Lijstweergave

In de lijstweergave ziet je account er als volgt uit:

1. Klik op de domeinnaam die u wilt gebruiken.
  2. Selecteer het tabblad DNS-zonebestand en klik op Bewerken.
  3. Selecteer onder aan de sectie Records de optie CNAME (Alias) in het eerste menu.
  4. Vul de volgende velden in:
    • Naam — Voer de naam van het subdomein in om de alias toe te wijzen. Type bijvoorbeeld www.
    • Waarde — Voer de hostnaam in waarnaar de alias verwijst. Typ bijvoorbeeld @ om de alias rechtstreeks aan je domeinnaam toe te wijzen.
  5. Selecteer via het tweede menu hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit wordt aangeduid met de afkorting TTL (Time to Live).
  6. Klik op Record toevoegen.
  7. Het nieuwe subdomein wordt weergegeven in de sectie CNAME (Alias).

Het kan 48 uur duren voordat de DNS-gegevens zijn doorgegeven.

Volgende stappen

• Zie het volgende artikel als je een subdomein wilt bewerken:
    .
  • Zie het volgende artikel als je een subdomein wilt verwijderen: