Een subdomein toevoegen dat naar een IP-adres verwijst

Als je hebt begrepen wat een subdomein is, kun je niet-toegewezen subdomeinen toevoegen die naar servernamen verwijzen. Zie

als je een subdomein wilt doorverwijzen.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik naast Domeinen op Beheren.

Hoe je een subdomein kunt toevoegen, is afhankelijk van je accountweergave.

Kaartweergave

In de kaartweergave ziet je account er als volgt uit:

1. Selecteer de domeinnaam die je wilt gebruiken, klik op Pictogram Tekst (Instellingen) en selecteer DNS beheren.
  2. Selecteer onder aan de lijst Records de optie A (host) in de vervolgkeuzelijst.
  3. Vul de andere velden in:
    • Naam — Voer het subdomein in dat je wilt gebruiken

Het subdomein mag een punt (.) bevatten, maar niet als het eerste of laatste teken. Opeenvolgende punten (...) zijn niet toegestaan. Een subdomein mag maximaal 25 tekens bevatten.

• Waarde — Voer het IP-adres in waarnaar het subdomein verwijst.
    • TTL — Selecteer hoe lang de server de informatie in de cache moet bewaren.
  4. Klik op Record toevoegen.

Lijstweergave

In de lijstweergave ziet je account er als volgt uit:

1. Klik op de domeinnaam die u wilt gebruiken.
  2. Klik op het tabblad DNS-zonebestand.
  3. Klik op Record toevoegen.
  4. Selecteer in de lijst Recordtype de optie A (host).
  5. Vul de volgende velden in:
    • Host: — Voer het subdomein in dat je wilt gebruiken.

Het subdomein mag een punt (.) bevatten, maar niet als het eerste of laatste teken. Opeenvolgende punten (...) zijn niet toegestaan. Een subdomein mag maximaal 25 tekens bevatten.

• Verwijst naar: — Voer het IP-adres in waarnaar het subdomein verwijst.
    • TTL: — Selecteer hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen.
  6. Klik op Voltooien.
  7. Klik op Wijzigingen opslaan. Het nieuwe subdomein wordt weergegeven in de sectie A (Host).

Het kan 48 uur duren voordat de DNS-gegevens zijn doorgegeven.

Volgende stappen

• Zie het volgende artikel als je een subdomein wilt bewerken:
    .
  • Zie het volgende artikel als je een subdomein wilt verwijderen: