Een subdomein toevoegen

Voeg subdomein-record toe aan je DNS-zonebestand als je domein de naamservers van GoDaddy gebruikt. Subdomeinen maken gebruik van een domeinvoorvoegsel, bijvoorbeeld blog.mycoolnewbusiness.com, als een A-record om een IP-adres aan te wijzen. Als je een subdomein wilt toevoegen dat naar een domeinnaam verwijst, moet je een CNAME-record toevoegen.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    domein selecteren
  3. Selecteer DNS beheren onder Aanvullende instellingen.
  4. Selecteer Toevoegen om een nieuwe record toe te voegen.
    selecteer nieuwe record toevoegen
  5. Selecteer A in de menuopties voor Type.
  6. Voer de gegevens van je nieuwe A-record voor het subdomein in:
    • Naam: De hostnaam, of het voorvoegsel, voor het subdomein. Voer bijvoorbeeld blog in om een subdomein te maken voor blog.mycoolnewbusiness.com.
    • Waarde: Het IP-adres van je subdomein. Dit is meestal het IP-adres van je hostingaccount.
    • TTL: Hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  7. Selecteer Record toevoegen om je nieuwe A-record van het subdomein op te slaan.

De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.