Een SSL-certificaat installeren in Microsoft IIS 7

Wanneer je het certificaat hebt aangevraagd in onze online toepassing en dit kan worden geïnstalleerd, moet je de bestanden downloaden die je van ons krijgt.

Installeer, nadat je de bestanden eenmaal hebt gedownload, het tussenliggende certificaat op je Microsoft® IIS 7-server. Je kunt het tussenliggende certificaat ook downloaden vanuit de bibliotheek.

Als je vervolgens het primaire SSL-certificaat wilt installeren, moet je de aanvraag in de wachtrij voltooien en het certificaat daarna aan de website koppelen.

Een tussentijds SSL-certificaat in Microsoft IIS 7 installeren

1. Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren....
  2. Typ mmc en vervolgens op OK. Het venster van Microsoft Management Console (console) wordt geopend.
  3. Klik in het venster Console1 op het menu Bestand en selecteer Module toevoegen/verwijderen.
  4. Selecteer in het venster Module toevoegen of verwijderen de optie Certificaten en klik op Toevoegen.
  5. Kies in het venster Certificaten snap-in Computeraccount en klik op Volgende.
  6. Kies in het venster Selecteer computer Lokale computer en klik op Voltooien.
  7. Klik in het venster Snap-in toevoegen of verwijderen op OK.
  8. Klik in het venster Console1 op + om de map uit te breiden.
  9. Klik met de rechtermuisknop op Tussenliggende certificeringsinstanties, plaats de muisaanwijzer op Alle taken en klik op Importeren.
  10. Klik in het venster Wizard voor certificaatimport op Volgende.
  11. Klik op Bladeren om naar het tussencertificaatbestand te zoeken.
  12. Verander in het venster Openen de bestandsextensiefilter in PKCS #7 certificaten (*.spc; *.p7b), selecteer het bestand *_iis_intermediates.p7b en klik op Openen.

Installeer je Leaf-certificaat niet in dit gebied. Als je dat toch doet, wordt het certificaat uit de lijst verwijderd en moet je dit opnieuw installeren om het probleem op te lossen.

13. Klik in het venster Wizard voor certificaatimport op Volgende.
  14. Selecteer Alle certificaten in het onderstaande archief opslaan en klik op Bladeren.
  15. Selecteer in het venster Certificaatarchief selecteren de optie Tussenliggende certificeringsinstanties en klik op OK.
  16. Klik in het venster Wizard voor certificaatimport op Volgende.
  17. Klik op Voltooien.
  18. Klik op OK.
  19. Sluit het venster Console 1 en klik op Nee om de console-instellingen te verwijderen.

Een SSL-certificaat in Microsoft IIS 7 installeren

1. Klik op Start, houd uw muis boven Systeembeheer en klik vervolgens op Internet Services Manager.
  2. Selecteer de server in het venster Beheer van Internet Information Services (IIS).
  3. Scroll naar beneden en dubbelklik dan op Servercertificaten.
  4. Klik rechts bij Acties op Certificaataanvraag voltooien....
  5. Klik op ... om naar het certificaat te zoeken.
  6. In het venster Openen kiest u *.* als de extensie van de bestandsnaam, u selecteert uw certificaat (het kan als een .txt, .cer of .crt zijn opgeslagen), en vervolgens klikt u op Openen.
  7. In het venster Certificaataanvraag invullen voert u een beschrijvende naam in voor het certificaatbestand, vervolgens klikt u op OK.
  8. Bij SSL-certificaten met jokertekens moet je controleren of de beschrijvende naam overeenkomt met je algemene naam (bijvoorbeeld *.coolvoorbeeld.com).

9. Selecteer in het venster Internet Information Services (IIS) Manager de naam van de server waarop u het certificaat hebt geïnstalleerd.
  10. Klik op + naast Sites en selecteer de site die je wilt beveiligen met het SSL-certificaat.
  11. Klik rechts bij Acties op Bindingen....
  12. Klik op Toevoegen....
  13. In het venster Sitebinding toevoegen:
    • Selecteer bij Type de optie https.
    • Selecteer bij IP-adres de optie Alle niet-toegewezen of het IP-adres van de site.
    • Voor poort, typ 443.
    • Selecteer bij SSL-certificaat het SSL-certificaat dat je net hebt geïnstalleerd en klik op OK.
  14. Sluit het venster Site-bindingen.
  15. Sluit het venster Internet Information Services (IIS) Manager. De installatie van uw SSL-certificaat is voltooid.

Ga naar uw website op https://www.goedvoorbeeld.com (vervang goedvoorbeeld.com hier door uw domeinnaam) om de installatie te controleren. Raadpleeg

bij eventuele problemen.

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten.