Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Domeinen Help

Een SPF-record toevoegen

Een SPF-record (Sender Policy Framework) is een soort TXT-record in je DNS-zonebestand. SPF-records stellen vast welke mailservers toestemming krijgen om e-mails te versturen namens jouw domein. Door een SPF-record toe te voegen, kun je onechte e-mails herkennen en voorkomen.

 1. Meld je aan bij de Domeinportfolio van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam en wachtwoord.)
 2. Selecteer alternatieve naam voor de afbeelding Opties voor domein bewerken naast je domein en selecteer vervolgens DNS bewerken. Je moet mogelijk naar beneden scrollen om de optie DNS bewerken te zien.
  schermafbeelding waarop de optie voor dns bewerken te zien is
 3. Selecteer Toevoegen om een nieuwe record toe te voegen.
  selecteer nieuwe record toevoegen
 4. Selecteer TXT in de menuopties voor Type. Vergeet niet dat SPF-records een type TXT-record zijn.
 5. Voer de gegevens voor je SPF-record in:
  • Naam: De hostnaam van de record. Voer @ in om de SPF-record aan je basisdomein toe te voegen. Of geef een voorvoegsel op, zoals mail.
  • Waarde: De SPF-regel die toegepast moet worden. Je kunt bijvoorbeeld v=spf1 mx -all invoeren om aan te geven dat e-mails alleen vanaf jouw mailserver verzonden mogen worden en niet van andere servers. SPF-records mogen niet uit meer dan 512 tekens bestaan. Alleen UTF-8-tekens worden ondersteund.
  • TTL: Hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
 6. Selecteer Record toevoegen om je nieuwe SPF-record op te slaan.

De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.

Verwante stap

Meer informatie