Websites + Marketing Help

Een SoundCloud-audiobestand of afspeellijst toevoegen

Je kunt elk audiobestand of elke afspeellijst van SoundCloud aan je website toevoegen door een deel van de code van SoundCloud te embedden. Je moet een SoundCloud-account aanmaken om deze functie te gebruiken.

Bekijk onderaan de pagina een korte video over deze taak.

1. Ga naar je GoDaddy- productpagina.
  2. Schuif omlaag naar Website Builder en selecteer Beheren naast de website die je wilt wijzigen.
  3. Klik op Site bewerken.
  4. Scrol in de hoofdweergave van je site naar de plek waar je een sectie wilt toevoegen en klik op de plusknop.
    Klik op de plusknop
  5. Klik op Audio in het deelvenster Sectie toevoegen.
    Klik op Audio

Opmerking: je kunt maximaal één Audiosectie per pagina toevoegen.

6. Klik op de SoundCloud-layout die je wilt gebruiken voor je nieuwe Audiosectie.
    Lay-out selecteren
  7. Zodra de nieuwe audiosectie wordt weergegeven, klik je nog een keer op het deelvenster Audio om de bijbehorende instellingen aan te passen. Begin met het vervangen van de SoundCloud-code.
    veldinhoud embed-code bijwerken
  8. Om de benodigde code te verkrijgen, open je een nieuw tabblad/venster van de webbrowser, ga je naar de SoundCloud-siteom in te loggen of een account te maken en zoek je vervolgens het audiobestand of de afspeellijst die je aan je Audio-sectie wilt toevoegen.
  9. Als je het audiobestand/de afspeellijst hebt gevonden, klik je op de knop Delen.
    Klik op de knop Delen
  10. Klik op Embedden, kies een lay-out (als er meerdere opties zijn) en stel de opties van de lay-out onderaan het scherm in, zoals de grootte, kleur of automatisch afspelen.
    code kopiëren-voorbeeld veld

Opmerking: sommige audiobestanden bieden alleen de optieDelen en niet de optieEmbedden. De sectie Audio kan geen Delen-code gebruiken. Als er geen Embedden-optie wordt weergegeven, moet je een ander audiobestand/andere afspeellijst zoeken.

11. Zodra je dat hebt gedaan, kopieer je de code en bekijk je een voorbeeld van de inhoud in het veld.
  12. Ga terug naar het deelvenster Audio op het andere tabblad/venster en plak de gekopieerde code in het veld Embed-code SoundCloud.
    Plak code van SoundCloud
  13. Wijzig de Sectietitel en voer een beschrijving in het veld Beschrijving in (optioneel).
  14. Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Dus als je klaar bent, klik je op Voorbeeld en daarna op de afspeelknop om het audiobestand/de afspeellijst af te spelen.
    Voorbeeldweergave van lay-out en geluid
  15. Als je tevreden bent over het resultaat, klik je op Site publiceren of Publiceren.

Laat me zien hoe dit moet

Deze video is onderdeel van de instructievideo‘s voor Geavanceerd ontwerp en media in Websitebouwer