Een MX-record wijzigen

Je kunt je MX-records (Mail Exchanger) op elk moment wijzigen in je DNS-zonebestand. Als je wijzigingen aanbrengt aan je MX-records, kan je e-mailservice tijdelijk onderbroken worden.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina domeininstellingen te openen.
  3. Kies onder Aanvullende instellingen voor DNS beheren.
  4. Selecteer op de pagina DNS-beheer het dns potloodpictogram bewerken potloodpictogram naast het MX-record dat je wilt bewerken.

Opmerking: Een domein kan maar één e-mailservice tegelijk gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld Microsoft 365 of Google email op een domein gebruiken, maar je kunt de beide e-mailservices niet op hetzelfde domein gebruiken.

5. Wijzig de gegevens voor je MX-record:
    • Host: Het domein of subdomein voor het MX-record. De meeste mailservers gebruiken @ voor de host, maar je kunt ook een subdomein gebruiken, zoals www of mail.
    • Verwijst naar: Het adres van de mailserver, zoals smtp.secureserver.net.
    • Prioriteit: De volgorde waarin het record wordt geëvalueerd en gebruikt. Lagere prioriteiten worden vóór de hogere prioriteiten gelezen.
    • TTL: Hoe lang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  6. SelecteerOpslaan om je wijzigingen op te slaan.

Het kan tot 48 uur duren voordat je wijzigingen volledig zijn doorgevoerd.

Verwante stappen

• Bevestig dat je MX-records correct zijn ingesteld door een testbericht naar jezelf te sturen. Houd er rekening mee dat het tot 48 uur kan duren voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd.
  • Je kunt een MX-record op elk moment verwijderen of toevoegen.