Een MX-record toevoegen

Voeg MX-records (Mail Exchanger) toe in je DNS-zonebestand als je domein de naamservers van GoDaddy gebruikt. MX-records koppelen je e-mailservice, zoals Gmail of Microsoft 365. We voegen automatisch MX-records toe als je domein de naamservers en e-mail van GoDaddy gebruikt. Het toevoegen van nieuwe MX-records kan problemen veroorzaken voor al bestaande MX-records voor je huidige e-mailservice.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    domein selecteren
  3. Selecteer DNS beheren om je zonebestand te openen.
  4. Selecteer Toevoegen om een nieuwe record toe te voegen.
    selecteer nieuwe record toevoegen
  5. Selecteer MX in de menuopties voor Type. Een domein kan maar één e-mailservice tegelijk gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld Microsoft 365 of Google email op een domein gebruiken, maar je kunt de beide e-mailservices niet op hetzelfde domein gebruiken.
  6. Voer de gegevens voor je MX-record in:
    • Naam: Het domein of subdomein voor de MX-record. Gebruik @ om e-mail naar je basisdomein te verzenden. Of gebruik een subdomein, zoals www of mail.
    • Prioriteit: De volgorde waarin de record wordt geëvalueerd en gebruikt. Lagere prioriteiten worden vóór de hogere prioriteiten gelezen.
    • Waarde: Het adres van de mailserver, zoals smtp.secureserver.net.
    • TTL: Hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  7. Selecteer Record toevoegen om je nieuwe MX-record op te slaan.

De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.

Verwante stappen

• Bevestig dat je MX-records correct zijn ingesteld door een testbericht naar jezelf te sturen. Houd er rekening mee dat het tot 48 uur kan duren voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd.
  • Wil je je MX-records wijzigen? Je kunt op elk moment de benodigde wijzigingen aanbrengen.