Een MX-record bewerken

Bewerk je MX-records (Mail Exchanger) in je DNS-zonebestand om te wijzigen hoe het verzenden van e-mail wordt beheerd voor je domein. Als je de MX-records wijzigt, kan je e-mailservice tijdelijk worden onderbroken.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    domein selecteren
  3. Selecteer DNS beheren onder Aanvullende instellingen.
  4. Selecteer Bewerken naast de MX-record die je wilt bewerken. Een domein kan maar één e-mailservice tegelijk gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld Microsoft 365 of Gmail op een domein gebruiken, maar je kunt de beide e-mailservices niet op hetzelfde domein gebruiken.
  5. Wijzig de gegevens voor je MX-record:
    • Naam: Het domein of subdomein voor de MX-record. Gebruik @ om e-mail naar je basisdomein te verzenden. Of gebruik een subdomein, zoals www of mail.
    • Prioriteit: De volgorde waarin de record wordt geëvalueerd en gebruikt. Lagere prioriteiten worden vóór de hogere prioriteiten gelezen.
    • Waarde: Het adres van de mailserver, zoals smtp.secureserver.net.
    • TTL: Hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  6. Selecteer Opslaan om je wijzigingen uit te voeren.

De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.

Verwante stappen

• Bevestig dat je MX-records correct zijn ingesteld door een testbericht naar jezelf te sturen. Houd er rekening mee dat het tot 48 uur kan duren voordat DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd.
  • Je kunt een MX-record op elk moment verwijderen of toevoegen.