Gen 3 VPS en dedicated Servers Help

Een Linux-gebruiker verwijderen

Je kunt oude gebruikers van je Linux-server verwijderen. Hiermee wordt de SSH-toegang van de gebruiker ingetrokken en het eigendomsrecht van het bestand en de map van de gebruiker weggenomen.

Opmerking: Deze procedure zou moeten werken bij alle soorten Linux-distributies, zoals Ubuntu, CentOS, enzovoorts.

1. Log in op je server via SSH.
  2. Schakel over naar de rootgebruiker:
    sudo su -
  3. Gebruik de opdracht userdel om de oude gebruiker te verwijderen:
    userdel gebruikersnaam van de gebruiker
  4. Optioneel: Je kunt de thuismap en de map met e-mails van de gebruiker ook verwijderen door gebruik te maken van de markering -r met de opdracht:
    userdel -rgebruikersnaam van de gebruiker
    Waarschuwing: Verwijder de thuismap van een gebruiker alleen als je zeker weet dat je de bestanden of e-mails van diegene niet meer nodig hebt.

Volgende stap

• Ga voor meer informatie over de opdracht userdel naar de man-pagina door man userdel in te typen in je SSH-venster.