Help

E-mailmarketing van GoDaddy Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Een lijst opnemen of uitsluiten in een e -mailcampagne

Je hebt die knoppen voor Opnemen en Uitsluiten al gezien als je een mailing verstuurt vanuit je account. Lees verder voor meer informatie over het gebruik van lijsten voor het opnemen en uitsluiten van lijsten in je verzendingen.

Lijsten opnemen in een mailing

De knop Opnemen is vrij eenvoudig. Klik op deze schakelknop om die specifieke lijst op te nemen. Je mailing wordt naar iedereen op een opgenomen lijst verzonden.

Maak je geen zorgen! GoDaddy Email Marketing stuurt slechts één e -mail naar al die mensen. Het verzendt geen dubbele e -mails in een bepaalde mailing, zelfs niet als er overlappingen zijn tussen lijsten die je hebt opgenomen.

Het is belangrijk om te onthouden dat GoDaddy Email Marketing de e -mail NIET verstuurt naar iemand die NIET op een lijst staat die jij hebt opgenomen. Het verzendt alleen naar de mensen die je bewust in je mailing hebt opgenomen.

Lijsten in een mailing uitsluiten

Nu door naar de knop Uitsluiten. Als je de knop Uitsluiten inschakelt in een lijst, GoDaddy Email Marketing ervoor dat er GEEN berichten worden verzonden naar iemand die op een uitgesloten lijst staat. Zelfs als ze OOK op een opgenomen lijst staan. Gebruik de knop Uitsluiten alleen in gevallen waarin er sprake is van overlapping tussen meerdere lijsten en je er zeker van wilt zijn dat je NIET naar iemand op een uitgesloten lijst verzendt.

Enkele voorbeelden van opnemen en uitsluiten

Stel dat je twee lijsten met abonnees hebt: "Nieuwe abonnees" en "Gekochte". En je wilt alleen een e -mail sturen naar al je nieuwe abonnees, waarin je hen vertelt over een cool nieuw voordeel. Zorg er bij het versturen van de mailing voor dat je klikt op Opnemen in je lijst "Nieuwe abonnees". Dat is alles. Die e -mail wordt naar je volledige lijst met nieuwe abonnees gestuurd, en niemand anders:

het selecteren van het

Stel nu dat je een vervolgmail naar diezelfde lijst wilt sturen, maar je wilt er zeker van zijn dat je deze NIET verstuurt naar iemand die ook al iets heeft gekocht. Wanneer je je e -mail verzendt, moet je ervoor zorgen dat je "Nieuwe abonnees" opneemt , maar klik op Uitsluiten voor je lijst "Aangeschaft". Je e -mail wordt verzonden naar iedereen die op "Nieuwe abonnees" staat, maar niet naar iedereen die ook op "Aangeschaft" staat:

het selecteren van een lijst om uit te sluiten van een mailing

Je kunt je selecties altijd aan de rechterkant van de pagina controleren. Onder de miniatuurweergave van de campagne die je verzendt, wordt er ook een voorbeeld van je keuzelijst weergegeven:

voorbeeld van keuzemogelijkheden voor lijsten

En je kunt al deze instellingen altijd op het laatste moment bekijken, vlak voordat je de mailing verstuurt. Hier zal GoDaddy Email Marketing zelfs het rekenwerk voor je doen en je het totale aantal ontvangers voor deze mailing vertellen. Dit wordt gedaan door alle mensen af te trekken van de lijsten die je hebt uitgesloten en die op de lijsten staan die je hebt opgenomen.

uitgesloten lijst mailingvoorbeeld

Mijn mailing verzonden naar 0; Waarom ?!

Het is heel goed mogelijk dat je te veel lijsten hebt uitgesloten. Dit betekent dat als je lijsten hebt uitgesloten die allemaal overlappen met de lijsten die je hebt opgenomen, er niemand is voor GoDaddy Email Marketing om de mailing naar toe te sturen. Het is echt belangrijk dat je de knop Uitsluiten alleen gebruikt als je zeker weet dat er een overlap is en je wilt dat die mensen de mailing NIET ontvangen.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.