Help

E-mailmarketing van GoDaddy Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Een geplande mailing annuleren

Oh nee! Je hebt een campagne gepland, maar je hebt besloten dat je niet meer wilt dat GoDaddy Email Marketing die mailing verstuurt. Hoe annuleer je geplande mailings? Geen probleem, je kunt die geplande mailing in een paar eenvoudige stappen verwijderen.

1. Als je campagne al is gepland, wordt de klokknop onder de miniatuurweergave rood weergegeven. Klik op die rode klokknop om je toekomstige geplande mailings voor die campagne te bekijken.

Opmerking: De klokknop wordt alleen rood weergegeven als je actief geplande mailings hebt voor die campagne. Als de klokknop niet rood is, zijn er geen geplande mailings voor die campagne.

2. Vind de geplande mailing, onder de zon, met de kop Toekomstige geplande mailings . Als je meer dan één geplande mailing voor deze campagne hebt, worden deze allemaal hier vermeld. Klik op de prullenbak aan de rechterkant om deze te annuleren.

Opmerking: je kunt ook op het potloodpictogram klikken in plaats van op de prullenbak als je de geplande mailing wilt bewerken.

3. Je krijgt een bevestigingsscherm waarin wordt gevraagd of je zeker weet dat je dit schema wilt verwijderen. Klik op de knop OK om het annuleren van de geplande mailing af te ronden.

 GoDaddy  Email Marketing bevestigingsscherm om het annuleren van geplande mailing te bevestigen

Succes! Je keert terug naar de pagina voor het plannen van de zon. Klik op het tabblad Campagnes bovenaan om terug te keren naar huis.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.