Help

Domeinen Help

Een eNom-domein dat bij Google geregistreerd is naar ons overdragen

Voordat je je bij Google® geregistreerde eNom domeinnaam aan ons kunt overdragen, moet je je domeinnaam voorbereiden zodat het overdrachtsproces met succes kan worden voltooid.

Ga naar

voor een lijst met overdrachtsinstructies van andere registerhouders als je domeinnaam niet bij eNom geregistreerd is.

Een eNom domein dat bij Google geregistreerd is naar ons overdragen

Als je je domein via Google hebt geregistreerd en kunt bevestigen dat eNom de aanverwante registerhouder is, kun je de onderstaande instructies gebruiken om je domeinnaam naar ons over te dragen:

Opmerking: Controleer je e-mails over domeinvernieuwing om te bevestigen dat je je domein bij eNom hebt geregistreerd.

1. Je wachtwoord ophalen

Ga naar access.enom.com, voer je domeinnaam in in het veldDomein, laat het veldWachtwoord leeg en klik op Inloggen. Er wordt dan een pop-upvenster weergegeven. Kies de optie om je wachtwoord naar het e-mailadres te sturen dat aan je domeinnaam gekoppeld is.

2. Je domeinnaam ontgrendelen.

Verstuur een verzoek naar googleclients@enom.com Vermeld het volgende in het e-mailbericht:

  • Je domeinnaam
  • Je wachtwoord
  • Een verzoek om je domein te laten ontgrendelen
  • Verzoek autorisatiecode

Opmerking: Een autorisatiecode (ook wel een EPP-code of overdrachtscode genoemd) is vereist om je domein vanuit een ander register naar ons over te dragen. Voor sommige domeinnaamextensies, vooral bij landcodedomeinnamen op het hoogste niveau (ccTLD's), is geen autorisatiecode vereist.

Nadat ze je domein hebben ontgrendeld ontvang je binnen 24 tot 48 uur een e-mail met de autorisatiecode van eNom.

3. Koop een domeinnaamoverdracht

Koop een domeinnaamoverdracht via onze website. Als de extensie die je wilt overdragen niet wordt vermeld, kun je de domeinnaam niet aan ons overdragen.

Selecteer een van de volgende naamserver-opties wanneer je de overdracht aanschaft:

  • De huidige naamservers behouden...- Als je een gehoste website voor je domeinnaam hebt (bij ons of een ander bedrijf), selecteer dan deze optie om ervoor te zorgen dat je site tijdens de overdracht niet buiten gebruik wordt gesteld.
  • Schakel ... over naar geparkeerde naamservers — Kies deze optie als je bij ons een e-mailaccount voor de domeinnaam hebt, als je onze off-site DNS gebruikt of als je vóór de overdracht een DNS-sjabloon hebt gemaakt. Zie de volgende artikelen voor meer informatie: Offsite-DNS beheren en
    .

4. Geef toestemming voor de domeinnaamoverdracht

Wanneer je domeinnaam gereed is om te worden overgedragen, ga je naarMijn domein overdragen aan GoDaddy voor verdere informatie om de domeinnaamoverdracht met ons te voltooien.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.