Een downloadbaar bestand met een knopkoppeling toevoegen

In deze video en de informatie hierna wordt uitgelegd hoe je een knop kunt toevoegen aan je Webbouwer 7-site en hoe je deze vervolgens kunt koppelen aan een downloadbaar bestand dat je sitebezoekers kunnen opslaan of afdrukken.

Je kunt via Webbouwer bestanden uploaden zoals rekenbladen, Word-documenten of PDF-bestanden (Portable Document Files). Je sitebezoekers kunnen vervolgens op de knop klikken en het document downloaden voor offline gebruik. Je kunt, als je daar de voorkeur aan geeft, het downloadbare bestand ook aanbieden via tekst met een koppeling.

Opmerking: De bestanden mogen niet groter zijn dan 30 MB, en deze methode is niet bedoeld voor het uploaden van afbeeldingen of audiobestanden. Zie daarvoor de volgende artikelen: Afbeeldingen toevoegen en bewerken en Een audiospeler toevoegen. Je kunt geen bestanden uploaden die eindigen op htm, html, htmlx, js, asp, aspx, mht, php, exe, gem, xpi en dll.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik in de lijst Producten op Webbouwer en klik op Beheren naast het account dat je wilt gebruiken.
  3. Wanneer Webbouwer wordt gestart, klik je op Site bewerken.
  4. Gebruik het paginamenu om de pagina te selecteren waarop je een gekoppelde knop wilt maken.
  5. Klik in de linkerwerkbalk op Knop. Er wordt vervolgens een knop aan de pagina toegevoegd.
    Klik op Knop in de linkerwerkbalk.
  6. Klik op de knop op de pagina en kies Instellingen.
    Klik op de knop en kies Instellingen.‌
  7. Voer in het venter Instellingen, naast Label de tekst in die je op de knop wilt weergeven.
    Geef een label voor de downloadknop op.
  8. Klik naast Koppelen op de rode pijl en klik vervolgens op Uploaden
    Klik op Uploaden

Andere opties nadat je op de rode pijl hebt geklikt:
    • Selecteer een eerder geüpload bestand in de lijst Koppelen aan.
    • Verwijder een eerder geüpload bestand door te klikken op Uploaden. Klik vervolgens op de prullenbakknop van het bestand in Bestandsbeheer.

9. Klik in Bestandsbeheer op Bladeren en blader naar een bestand op je lokale vaste schijf.
  10. Klik op het bestand nadat dit is toegevoegd aan Bestandsbeheer. Klik op Invoegen wanneer er een groen selectievinkje wordt weergegeven.
    Klik na het uploaden op Invoegen
  11. Sluit Bestandsbeheer door te klikken op de x rechts boven in de hoek en keer terug naar je pagina.

Opmerking: Als je een tekstbestand of PDF-bestand uploadt, kun je dit openen in een nieuw venster door het selectievakje onder het veld Koppelen in te schakelen. (Andere bestandstypen, zoals een spreadsheet, worden gewoon gedownload in plaats van in een nieuw venster geopend.)
    Schakel Koppeling openen in nieuw venster in.

12. Klik nadat je je keuzes hebt gemaakt op Opslaan onder in het venster Instellingen.
  13. Klik op Voorbeeld weergeven om weer te geven hoe de knop er uitziet op je website.
    Hoe de downloadknop wordt weergegeven bij klanten
  14. Wanneer je klaar bent, klik je op Publiceren en bevestig je je keuze door opnieuw op Publiceren te klikken.
  15. Er wordt een venster met een koppeling naar je site weergegeven, waarop je kunt klikken om de gepubliceerde wijzigingen te zien. Of klik op Sluiten.
  16. Klik op Voorbeeld afsluiten wanneer je pagina opnieuw verschijnt.

Volgende stap

Meer info