Een doorstuuraccount instellen in het e-mailbeheercenter

U kunt e-mailadressen voor het doorsturen van alle berichten naar een andere postbus instellen. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat u wilt dat berichten voor het adres ondersteuning@coolvoorbeeld.com worden doorgestuurd naar jullie@coolvoorbeeld.com, zodat de berichten niet verloren gaan. Als u eenmaal accounts voor het doorsturen van e-mail hebt aangeschaft, kunt u deze instellen en beheren in het e-mailbeheercenter.

Een doorstuuradres voor e-mail instellen

1. Log in bij je Accountbeheer.
  2. Klik op E-mail.
  3. Als u een gratis tegoed gebruikt, klikt u naast het gewenste account op Instellen. Selecteer het type en de domeinnaam die u voor uw tegoed wilt gebruiken en klik vervolgens op Instellen.
  4. Klik naast het account dat u wilt gebruiken op Starten.
  5. Als er een optie voor het toevoegen van adressen of het weergeven van alle e-mailabonnementen wordt weergegeven, klikt u op Alles weergeven om al uw e-mailabonnementen weer te geven.
  6. Klik links op Doorstuurabonnementen als u een doorstuurabonnement wilt gebruiken dat u al hebt ingesteld of klik onder de map Ongebruikte abonnementen op Ongebruikt doorstuurabonnement als u een nieuw abonnement wilt gebruiken.
  7. Klik naast het account voor het doorsturen van e-mail dat u wilt gebruiken op Toevoegen.
  8. Vul op het tabblad Instellingen het volgende in en klik vervolgens op OK:
    • Doorstuuradres — Voer de naam van je e-mailadres in.
    • @ — Selecteer de domeinnaam die je wilt gebruiken.
    • E-mail door sturen naar — Voer het e-mailadres in waarnaar je de berichten wilt doorsturen.

OPMERKING:u kunt meerdere adressen invoeren. (Er geldt voor dit veld een limiet van 255 tekens.)

9. Als u een postbus wilt instellen, als een zogeheten catch-all-account, selecteert u Ja. Een catch-all-account ontvangt alle berichten die worden verzonden aan niet-bestaande e-mailadressen voor uw domein, bijvoorbeeld, onbekend@mijndomein.com.
  10. Klik op OK.
  11. OPMERKING: als u meerdere adressen voor het doorsturen van e-mail wilt instellen, gaat u naar het tabblad Bulk.

Als het doorstuuradres eenmaal is ingesteld, moet u ervoor zorgen dat de juiste MX-records aan de domeinnaam worden gekoppeld.

De locatie van uw MX-records

1. Log in bij je Accountbeheer.
  2. Klik op E-mail.
  3. Klik naast een e-mailaccount op Starten.
  4. Ga naar het tabblad Domeinen en klik vervolgens op Serveradressen.
  5. Noteer de juiste instellingen voor uw MX-records.

Als uw domeinnaam elders is geregistreerd, verstrekt u deze MX-records aan uw hostingprovider voor het gebruik van onze e-mail. Het kan maximaal 48 uur duren voordat de wijziging van kracht wordt.

Uw MX-records bijwerken

1. Log in bij je Accountbeheer.
  2. Klik naast Domeinen op Lanceren.
  3. Klik op de domeinnaam die u wilt bijwerken.
  4. Ga naar het tabblad DNS-zonebestand.
  5. Klik in de sectie MX (Mail Exchanger) naast de record die je wilt wijzigen en klik op Record bewerken.
  6. Bewerk de volgende velden:
    • Prioriteit — Selecteer de prioriteit die je aan de e-mailserver wilt toewijzen.
    • Host — Voer de domeinnaam of het subdomein voor de MX-record in. Typ @ om de record direct aan je domeinnaam toe te wijzen of voer het subdomein van je hostnaam in, zoals www of ftp.
    • Verwijst naar — Voer het e-mailserveradres in, zoals smtp.secureserver.net.
    • TTL — Selecteer hoe lang de server de informatie in de cache moet bewaren.
  7. Klik op Save (Opslaan) en klik op Save Changes (Wijzigingen opslaan).