Help

GoDaddy Help

Een contactformulier toevoegen

OPMERKING: Dit artikel is voor Webbouwer versie 7. Je versie wordt aan boven aan het scherm weergegeven wanneer je je aanmeldt bij je Webbouwer-account. Gebruik je versie 7 niet? Zoeken naar artikelen voor Webbouwer versie 6.

Je kunt aan elke gewenste pagina een contactformulier toevoegen voor het verzamelen van informatie van de sitebezoekers. Het standaardformulier bevat velden voor de naam, het e-mailadres, het onderwerp en het bericht. Je kunt meer velden toevoegen of bestaande velden bewerken. Volledig aanpasbare formulieren zijn echter alleen beschikbaar voor Zakelijk- of Zakelijk Plus-abonnementen.

Een contactformulier toevoegen:

 1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
 2. Klik op Site bewerken.
 3. Gebruik het menu Pagina om de pagina te selecteren waarop je een formulier wilt toevoegen of wijzigen.
 4. Als er een contactformulier op de pagina aanwezig is, plaats je de cursor op het contactformulier en selecteer je dit. Als dat niet het geval is, klik je op de linkerwerkbalk op Formulier om een contactformulier aan je pagina toe te voegen en vervolgens klik je op het formulier.
 5. Als je een bestaand veld uit het geselecteerde contactformulier wilt verwijderen, plaats je de cursor op het veld en klik je op Verwijderen.
 6. Als je een nieuw veld wilt toevoegen, klik je in het contact formulier om het menu te openen en vervolgens klik je op Toevoegen (het plusteken) in de zwevende werkbalk. (Je kunt het formulier ook op pagina slepen.)
 7. Klik op het veldtype dat je aan het contactformulier wilt toevoegen:
  • Tekst - Hiermee voeg je een tekstveld ter grootte van een regel toe. Voer een tekstlabel in voor het veld en voeg vervolgens tijdelijke tekst toe om het tekstveld in te vullen. Je kunt hier bijvoorbeeld voorbeeldtekst of instructies invoeren.
  • Meerregelig tekstvak - Hiermee voeg je een meerregelig tekstveld toe, zoals een alinea. Voer een tekstlabel in voor het veld en voeg vervolgens tijdelijke tekst toe om het tekstveld in te vullen. Je kunt hier bijvoorbeeld voorbeeldtekst of instructies invoeren.
  • Meerkeuze - Hiermee voeg je een meerkeuzevraag, enkel antwoord of een optielijst met keuzerondjes toe. Voer een label en eventueel een vraag in voor de meerkeuzelijst en voeg vervolgens de beschikbare opties toe. Dit kunnen mogelijke antwoorden op de vraag zijn.
  • Selectievakje - Hiermee voeg je een lijst met meerdere antwoordopties in. Voer een label en eventueel een vraag in, en voeg vervolgens de beschikbare opties toe. Dit kunnen mogelijke antwoorden op de vraag zijn.
  • Vervolgkeuzelijst - Hiermee voeg je een meerkeuzemenu of een vervolgkeuzemenu met een enkel antwoord toe. Voer een label en eventueel een vraag in, en voeg vervolgens de beschikbare menuopties toe. Dit kunnen mogelijke antwoorden op de vraag zijn.
  • Bestand verzenden - Hiermee voeg je een knop toe die bezoekers in staat stelt om een bestand te uploaden voor het contacte-mailbericht dat je ontvangt. Bestanden mogen maximaal 10 MB zijn. Voer een label in dat boven de knop moet worden weergegeven en voer vervolgens tekst in die op de knop moet worden weergegeven.
  • Datum/tijd - Hiermee voeg je een veld toe waarin de datum of de tijd, of beide worden weergegeven. Je kunt dit tevens zo instellen dat alleen toekomstige datums worden geaccepteerd. Je kunt datumbereiken toestaan of tijdvemeldingen beperken tot stappen van 15, 30 of 60 minuten.
  • Adres - Hiermee voeg je een tekstveld toe waarin bezoekers hun adres kunnen invoeren. Voer een tekstlabel voor het veld in. Er wordt standaard tijdelijke tekst ingevoerd, maar dit kan worden gewijzigd.
  • Telefoon - Hiermee voeg je een tekstveld toe waarin bezoekers hun telefoonnummer kunnen invoeren. Voer een tekstlabel voor het veld in. Er wordt standaard tijdelijke tekst ingevoerd, maar dit kan worden gewijzigd.
  • E-mailadres - Hiermee voeg je een tekstveld toe waarin bezoekers hun e-mailadres kunnen invoeren. Voer een tekstlabel voor het veld in. De tijdelijke aanduiding wordt vervangen door je standaard e-mailadres. Als je dit wilt wijzigen, klik je met de rechtermuisknop op het e-mailveld. Klik vervolgens op Instellingen (het tandwielpictogram) en de vervolgkeuzelijst E-mail aan: om een ander adres te selecteren. Klik op Opslaan om het venster te sluiten.

   OPMERKING: Het formulier werkt goed met maximaal 30 velden. Er kunnen enkele prestatieproblemen optreden bij meer dan 100 velden. Je kunt dit vermijden door sommige veldinformatie te combineren, indien dat mogelijk is.

 8. Voer de vereiste informatie in, afhankelijk van het veld dat je hebt geselecteerd. Je kunt voor elk veld de optie Maak hier een vereist veld van selecteren, zodat bezoekers de informatie moeten invoeren voordat ze hun bericht kunnen verzenden. Dit veld wordt automatisch aan je contactformulier toegevoegd.
 9. Als je het e-mailadres wilt wijzigingen waarnaar dit formulier wordt verzonden, klik je met de rechtermuisknop op het formulier en kies je Instellingen (het tandwielpictogram). Verwijder vervolgens het adres in het veld E-mail aan:, voer een nieuwe e-mailadres in en klik op Opslaan.
 10. Nadat je alle wijzigingen hebt aangebracht, klik je op Opslaan en vervolgens klik je op Publiceren om je wijzigingen online weer te geven.

OPMERKING: Zie voor een gekoppelde lijst van de andere belangrijke taken van Webbouwer v7 Webbouwer 7 gebruiken.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.