Domeinen Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Een .ca -domein registreren

Wie kan .ca -domeinnamen registreren?

Alleen personen en entiteiten die voldoen aan de vereisten in de Canadese vereisten kunnen een aanvraag indienen bij CIRA .ca -domeinnamen registreren op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. .Ca -domeinnamen gebruiken echter de bundelaanpak. Dit betekent dat de registrant van een .ca -domeinnaam exclusieve rechten heeft op elke variant van die specifieke domeinnaam. Bijvoorbeeld, alleen de registrant van grace.ca heeft de rechten om grâce.ca te registreren, en vice versa.

Personen en entiteiten die aan de registratievereisten voldoen, zijn onder meer Canadese staatsburgers, permanente inwoners van Canada, inheemse volkeren van Canada of wettelijke vertegenwoordigers van Canadese staatsburgers of permanente inwoners. Niet-individuele registranten zijn alle andere typen wettelijke registranten, zoals bedrijven. Aanvragers moeten voldoen aan de Canadese aanwezigheidsvereisten (adresvereisten).

Als je voor 8 november 2000 een .ca -domeinnaam hebt geregistreerd bij het register van de University of British Columbia (UBC), voldoe je aan de Canadese aanwezigheidsvereisten, tenzij de UBC -registrant voor de domeinnaam niet meer bestaat of je de domeinnaam hebt overgedragen aan een andere domeinnaam registrant.

Opmerking: CIRA controleert regelmatig domeinnamen om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de vereisten om in aanmerking te komen. Als CIRA niet kan bevestigen of je in aanmerking komt voor een .ca -domeinnaam, kan CIRA om informatie vragen aan je registerhouder om te bewijzen dat je in aanmerking komt. Je moet ons de gevraagde informatie binnen de aangegeven tijd sturen om deactivering van je .ca -domeinnamen te voorkomen. Niet de informatie rechtstreeks naar CIRA te sturen.

Om .ca -domeinnamen te registreren

 1. Voer op de startpagina van GoDaddy in het zoekveld Nieuw domein de domeinnaam in.
 2. Selecteer .ca in de lijst en klik op Ga .
 3. Als de domeinnaam die je wilt kopen beschikbaar is, klik je op Doorgaan naar registratie .
 4. Voer in de sectie Je domeinregistratie -informatie maken geldige contactgegevens voor de domeinnaam in en let vooral op de volgende vereisten:
  • Als je een individuele registrant bent, zal — Voer bij Voornaam en Achternaam je wettelijke voor- en achternaam in. Bedrijfsnaam is optioneel, maar kan geen termen bevatten die zijn gereserveerd voor niet-individuele registranten, zoals bedrijf of bedrijf .
  • Als je een niet-individuele registrant bent, zal — Voer bij Voornaam en Achternaam je wettelijke voor- en achternaam in. Voer bij Bedrijfsnaam de volledige officiële naam van je entiteit in. Als het geen deel uitmaakt van de volledige officiële naam, vermeld dan het Canadese rechtsgebied (zoals Ontario) en, indien van toepassing, het Canadese registratienummer.

   Opmerking: je moet het type registratie voor je bedrijf opgeven (bijv. LLC of INC), anders krijg je de foutmelding "Geldig CIRA -woord vereist".

 5. Doe het volgende in de sectie Informatie over het in aanmerking komen voor het .ca -domein en klik vervolgens op Volgende :
  • Voorkeurstaal — Selecteer de taal die je wilt gebruiken.
  • Selecteer het juridische type dat u het beste beschrijft — Selecteer het individuele of niet-individuele juridische type dat jou beschrijft. Zie de Canadese aanwezigheidsvereisten voor meer informatie.
 6. Lees op de pagina Domeinregistratie -informatie de .ca -domeinovereenkomst , selecteer Ik heb gelezen en ga akkoord ... en klik op Volgende .
 7. Rond de aankoop af. We sturen je een e -mailbericht met de informatie die je nodig hebt om de registratie van je .ca -domeinnaam te voltooien.

  Opmerking: je .ca -registratie is pas voltooid als je de CIRA -registratieovereenkomst accepteert en de contact -id invoert die we in het e -mailbericht hebben opgegeven. Als je de registratie niet binnen zeven dagen voltooit, deactiveert CIRA je .ca -domeinnaam en betalen we je terug.

Meer informatie