Help

Domeinen Help

Een autorisatiecode krijgen om verlopen domeinen over te dragen

Het lijkt erop dat je niet bent aangemeld. Als je je hierboven aanmeldt (onder Pictogram Tekst), kunnen we je een paar stappen besparen.

Als je je verlopen domein wilt overdragen aan een ander bedrijf, heb je mogelijk een autorisatiecode nodig (die ook wel EPP-codes of overdrachtssleutels worden genoemd) om te verifiëren dat je de eigenaar bent van de domeinnaam.

Om een autorisatiecode te ontvangen, moet je het e-mailadres van de beheercontactpersoon bevestigen (aangezien we de autorisatiecode hier naartoe sturen) en vervolgens de autorisatiecode aanvragen. Dit doet je als volgt:

  1. Ga naar de pagina Domeininstellingen.
  2. Controleer op de pagina Domeininstellingen onder Contactgegevens of alle gegevens juist zijn. De autorisatiecode wordt naar het e-mailadres van de Beheercontactpersoon gestuurd.
  3. Opmerking: Als je de gegevens van de Beheercontactpersoon niet ziet, klik je op Bewerken en schakel je Voor alle contacttypen gebruiken uit. Als je een .au-domeinnaam hebt, sturen we de autorisatiecode naar het e-mailadres van de contactpersoon van de Registrant.

   Opmerking: Je kunt je domein 60 dagen lang niet overdragen als je de naam van de Organisatie wijzigt voor de contactpersoon van de registrant, of als je de Voornaam en Achternaam wijzigt voor de contactpersoon van de registrant als een organisatie niet de juridische registrant is voor je domeinnaam.

  4. Boven aan je account klik je op het menu Domeinen en selecteer je Verlopen domeinen.
  5. Selecteer de domeinnamen waar je autorisatiecodes voor wilt e-mailen, klik op E-mailautorisatie en klik vervolgens op OK.
  6. Controleer je e-mail. De autorisatiecode wordt binnen 24 uur naar je beheercontactpersoon verzonden.

  Volgende stap


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.