Een A-record bewerken

Bewerk een A-record in het zonebestand van GoDaddy als je de plek wilt bijwerken die je domein aanwijst. Bij wijzigingen aan een bestaande A-record kan het gebeuren dat je website of e-mailservice tijdelijk wordt onderbroken. Als je probeert je www-record te wijzigen, moet je de CNAME-record aanpassen.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    domein selecteren
  3. Selecteer DNS beheren onder Aanvullende instellingen.
  4. Selecteer Bewerken naast de A-record die je wilt bewerken.

Opmerking: Kun je de record niet bewerken? Bekijk deze instellingen of producten:
    • Heb je Zichtbaarheid voor zoekmachines? Onze GoDaddy-experts kunnen je helpen met het bewerken van de record.
    • Is doorsturen ingeschakeld voor het domein? Verwijder doorsturen als je de record wilt bewerken.
    • Is het domein gekoppeld aan een site van een derde partij (bijv. Squarespace of LinkedIn)? Bezoek en ontkoppel deze site. Je kunt ook de verbinding verwijderen om de record te bewerken.
    • Is er in Webbeveiliging een firewall ingeschakeld? Bewerk je IP-adres naar de juiste IP voor je hostingaccount.

5. Bewerk de gegevens voor je A-record:
    • Naam: De hostnaam van de A-record. Voer @ in om de A-record aan je basisdomein toe te voegen. Of geef een subdomeinvoorvoegsel op, zoals mail.
    • Waarde: Het IP-adres van je A-record. Dit is meestal het IP-adres van je hostingaccount.
    • TTL: Hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. Dit is standaard ingesteld op 1 uur.
  6. Selecteer Opslaan om je wijzigingen uit te voeren.

De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.