E-mailgebruikersaccounts toevoegen

Naarmate je bedrijf groeit, hebben je werknemers mogelijk hun eigen e-mailadres van Microsoft 365 nodig. Voeg een gebruiker toe en stel een nieuw e-mailadres in.

Vereist: Op het dashboard voor e-mail en Office moet je bestaande accounts als gebruikers instellen voordat je nieuwe kunt aanschaffen. Om je bestaande accounts te behouden en nieuwe aan te schaffen, ga je naar de website van GoDaddy. Als je onlangs een gebruiker hebt verwijderd, moet je mogelijk maximaal 1 dag wachten voordat je het tegoed kunt gebruiken.
  1. Meld je aan bij je E-mail en Office-dashboard (gebruik je GoDaddy-gebruikersnaam en wachtwoord).
  2. Selecteer Gebruiker toevoegen.
  3. Afhankelijk van het aantal en type accounts dat je hebt, zie je verschillende opties:
    • Als er meerdere accounttypes beschikbaar zijn, selecteer je het Microsoft 365-accounttype dat je wilt instellen en selecteer je vervolgens Aan de slag.
    • Als er één accounttype beschikbaar is, sla je deze stap over en ga je vervolgens verder met stap 4.
    • Als er geen gebruikers beschikbaar zijn, schaf dan een nieuw Microsoft 365-abonnement aan.
  4. Selecteer het domein dat je wilt gebruiken en selecteer vervolgens Doorgaan.
  5. Op de pagina Een nieuw e-mailaccount aanmaken zie je pagina Een enkel e-mailadres aanmaken of de pagina Meerdere e-mailadressen aanmaken Dit is afhankelijk van het aantal beschikbare accounts. Selecteer het juiste tabblad op basis van wat wordt weergegeven in je dashboard voor e-mail en Office en volg de volgende stappen:

Voer de volgende informatie in voor de e-mailgebruiker:

VeldWat te doen
    GebruikersnaamVoer een naam in voor het @-teken.
    VoornaamVoer de voornaam van de gebruiker in.
    AchternaamVoer de achternaam van de gebruiker in.
    AccounttypeSelecteer het type Microsoft 365-account dat je wilt gebruiken voor deze gebruiker.
    Contactpersonen en bestanden delen metOm e-mailcontactpersonen, agenda's en bestanden met andere domeinen te delen, selecteer je de domeinen. Of selecteer Niet delen. Deze optie wordt alleen weergegeven als je een gebruiker instelt op een domein dat anders is dan je andere gebruikers en je de domeinen wilt koppelen aan elkaar.
    BeheerrechtenOm de gebruiker een administrator te maken, selecteer je Ja. De gebruiker heeft toegang tot functies zoals het aanmaken van e-mailaliassen en het bewerken van gedeelde contactpersonen. Als dit je eerste gebruiker voor dit domein is, wordt Ja standaard geselecteerd.
    WachtwoordVoer een wachtwoord in voor dit account (of gebruik een tijdelijk wachtwoord).
    Accountgegevens verzenden naarVoer maximaal 5 e-mailadressen in waarnaar gebruikersaccountmeldingen moeten worden verzonden.
    Opmerking: Als je een onlangs verwijderde gebruiker wilt terugzetten, moet je de pagina Een enkel e-mailadres aanmaken gebruiken.

Voer het volgende in voor elke e-mailgebruiker die je wilt instellen. Elk account wordt aangemaakt met een tijdelijk wachtwoord.

VeldWat te doen
    AdminOm de gebruiker een administrator te maken, selecteer je het selectievakje. De gebruiker heeft toegang tot functies zoals het aanmaken van e-mailaliassen en het bewerken van gedeelde contactpersonen.
    GebruikersnaamVoer een naam in voor het @-teken.
    VoornaamVoer de voornaam van de gebruiker in.
    AchternaamVoer de achternaam van de gebruiker in.
    AccounttypeSelecteer het type Microsoft 365-account dat je wilt gebruiken voor elke gebruiker.
    Accountgegevens verzenden naarVoer het e-mailadres in waarnaar je de inloggegevens van gebruikers en meldingen wilt versturen. Om alle accountinformatie naar het vermelde e-mailadres te verzenden, selecteer je het selectievakje.
  6. Selecteer Maken of Account(s) maken. Als een account is ingesteld en klaar is voor gebruik, sturen we een melding naar het opgegeven e-mailadres.