Druk facturen en paklijsten af

De WooCommerce Facturen afdrukken & De extensie Paklijsten biedt de mogelijkheid om eenvoudig facturen en paklijsten rechtstreeks vanaf je WooCommerce -bestelpagina af te drukken, waardoor je kostbare tijd kunt besparen bij het afhandelen van bestellingen. In deze handleiding bespreken we hoe je deze extensie kunt instellen en aanpassen om het meeste uit je afgedrukte documenten te halen.

Vereist: WooCommerce Facturen afdrukken/Paklijsten is een premium WooCommerce -extensie die wordt meegeleverd met Managed WordPress Ecommerce, Managed WooCommerce Stores of als een zelfstandige aankoop.

Installatie en configuratie

Installatie

1. Meld je aan bij WordPress .
  2. Ga in het menu aan de linkerkant naar WooCommerce en klik op Extensies .
  3. Scroll in de lijst met opgenomen extensies van GoDaddy naar Facturen/paklijsten afdrukken en klik op Installeren .

Na de installatie, raadpleeg je de WooCommerce -instellingen in het menu aan de linkerkant en je hebt een tabblad Facturen/paklijsten dat je kunt beheren.

Pas de documentsjabloon aan

WooCommerce Facturen afdrukken & Paklijsten hebben veel instellingen beschikbaar om te beheren hoe facturen en paklijsten zich gedragen, zoals het aanpassen van de documentsjabloon, wat elk document bevat en de bijbehorende e -mailmeldingen.

Opmerking: hoewel de volgende secties de belangrijkste beschikbare opties behandelen, raden we aan om de WooCommerce -facturen en paklijstinstellingen te raadplegen voor een volledig overzicht van de beschikbare instellingen.
Terug naar boven
  1. Meld je aan bij WordPress .
  2. Ga in het menu aan de linkerkant naar WooCommerce en klik op Instellingen .
  3. Selecteer het tabblad Facturen/paklijsten en klik op Aanpassen .

Je wordt naar een visuele editor geleid die je kunt gebruiken om de documentensjabloon aan te passen aan je wensen met een live voorbeeld. Vanaf hier zijn er verschillende instellingen beschikbaar om het uiterlijk van je sjabloon aan te passen:

• Bedrijfsinformatie: Pas het weergegeven logo, de naam, het adres, de URL, het btw -nummer en eventuele extra informatie zoals een telefoonnummer of e -mailadres aan.
  • Typografie: beheert de grootte van de koptekst en tekst.
  • Kleuren: bepaalt de kleuren van de achtergrond en tekst van het document.
  • Inhoud: voer aanvullende inhoud in die je in de koptekst van het document wilt weergeven en winkelbeleid dat in de voettekst wordt weergegeven.
  • Geavanceerd: voeg aangepaste CSS -stijlen toe die van toepassing zijn op de documentsjabloon. Je kunt de volgende klassen gebruiken om documentspecifieke aangepaste stijlen in te stellen:
    • Facturen
      .woocommerce-pip.invoice {
        // invoice-specific CSS;
      }

• Paklijsten:
      .woocommerce-pip.packing-list {
        // packing list-specific CSS;
      }

• Keuzelijsten:
      .woocommerce-pip.pick-list {
        // pick list-specific CSS;
      }

Documentspecifieke instellingen

De instellingen die bepalen welke order- en productinformatie wordt weergegeven, worden afzonderlijk beheerd voor facturen, paklijsten en picklijsten.

Factuurinstellingen

1. Ga naar WooCommerce en klik op Instellingen .
  2. Selecteer het tabblad Facturen/Paklijsten en klik op Factuur .

Factuurweergave

Voeg details toe of verwijder deze uit de volgende instellingen om te bepalen wat er op facturen wordt weergegeven:

• Optionele bestelgegevens weergeven:
    • Verzendmethode
    • Klantgegevens
    • Opmerking van de klant
    • Toegepaste coupon (s)
  • Optionele productdetails weergeven:
    • Productminiatuur
    • SKU
    • Eenheidsprijs
    • Lijnbelastingen
  • Artikelprijzen exclusief btw weergeven: Selecteer om artikelprijzen exclusief btw weer te geven.
    Opmerking: Deze instelling vervangt de weergave -instellingen van de btw voor artikelprijzen die op de factuur worden weergegeven.

Factuurnummer genereren

Pas de volgende instellingen aan om te bepalen hoe factuurnummers worden gegenereerd:

Gebruik bestelnummer als factuurnummer: Als je dit inschakelt, wordt voor alle facturen ingesteld dat hetzelfde nummer wordt gebruikt als het bijbehorende bestelnummer.

Als je uitschakelt, wordt je gevraagd om het volgende in te stellen:

• Factuurnummer start: Je startfactuurnummer.
  • Teller resetten: Als je dit selecteert, wordt het bovenstaande startnummer gewist, zodat je een nieuw nummer kunt instellen.
    Waarschuwing: Dit kan dubbele factuurnummers veroorzaken, aangezien bestaande factuurnummers nooit worden gewijzigd.
  • Minimaal aantal cijfers voor factuurnummers: Het minimale aantal cijfers dat wordt gebruikt voor bestelnummers. Indien nodig worden voorloopnullen toegevoegd om aan dit aantal te voldoen. Als dit bijvoorbeeld is ingesteld op4 en het startfactuurnummer is1 , wordt het eerste factuurnummer weergegeven als0001 .

Voorvoegsel factuurnummer en achtervoegsel factuurnummer: Voeg een voorkeursvoorvoegsel of achtervoegsel toe aan alle factuurnummers, waaronder ondersteuning voor samenvoegingslabels in de onderstaande tabel:

Tag samenvoegenBreidt uit naar
{D}Dag van de maand, zonder voorloopnullen (1-2 cijfers)
{DD}Dag van de maand, met voorloopnullen (2 cijfers)
{M}Maand, zonder voorloopnullen (1-2 cijfers)
{MM}Maand, met voorloopnullen (2 cijfers)
{YY}Jaar (2 cijfers)
{YYYY}Jaar (4 cijfers)
{H}24-uurs notatie van een uur, zonder voorloopnullen (1-2 cijfers)
{HH}24-uurs notatie van een uur, met voorloopnullen (2 cijfers)
{N}Minuten, met voorloopnullen (2 cijfers)
{S}Seconden, met voorloopnullen (2 cijfers)

Paklijst instellingen

1. Ga naar WooCommerce en klik op Instellingen .
  2. Selecteer het tabblad Facturen/Paklijsten en klik op Paklijst .
  3. Voeg details toe van de volgende instellingen of verwijder deze om te bepalen wat er in je paklijsten wordt weergegeven:
    • Optionele bestelgegevens weergeven:
      • Klantgegevens
      • Opmerking van de klant
    • Optionele documentvelden weergeven:
      • Voettekst
      • Algemene voorwaarden
    • Optionele productdetails weergeven:
      • SKU
      • Totaal gewicht
    • Virtuele items uitsluiten: Selecteer om virtuele items uit te sluiten van weergave op paklijsten.

Keuzelijstinstellingen

1. Ga naar WooCommerce en klik op Instellingen .
  2. Selecteer het tabblad Facturen/Paklijsten en klik op Picklijst .
  3. Wijzig de volgende instellingen om te bepalen welke velden worden weergegeven in keuzelijstdocumenten:
    • Uitvoer picklijst: Bepaal of je artikelen wilt groeperen op bestelling of artikelen wilt groeperen op categorie voor geselecteerde bestellingen in gecombineerde keuzelijsten.
    • Optionele velden weergeven: Optionele velden toevoegen of verwijderen
      • SKU
      • Details
      • Totaal gewicht
      • Productminiatuur.
    • Virtuele items uitsluiten: Selecteer om virtuele items uit te sluiten van weergave op keuzelijsten.
Terug naar boven

E -mailinstellingen

WooCommerce Print facturen / paklijsten voegt drie nieuwe e -mails toe aan je winkel, toegankelijk via je belangrijkste WooCommerce e -mailinstellingen. Klik op een van de e -mailnamen in de tabel om de instellingen te bewerken.

• Factuur: Schakel in om automatisch HTML -facturen naar je klanten te e -mailen zodra hun bestellingen zijn betaald. Deze worden op dezelfde manier weergegeven als een afgedrukte factuur.
  • Paklijst: Schakel dit in om HTML -paklijsten automatisch naar de sitebeheerder te laten sturen zodra de bestelling is betaald.
    Opmerking: Verzend naar meerdere ontvangers met behulp van een door komma's gescheiden lijst in het veld Ontvanger (s) .
  • Picklijst: Verzend handmatig met behulp van de bulkacties op de bestellingenpagina. Als een of meer bestellingen zijn geselecteerd, wordt een gecombineerde HTML -keuzelijst verzonden.
Terug naar boven

Besteldocumenten afdrukken en e -mailen

Je kunt facturen, paklijsten en picklijsten met verschillende bestelacties afdrukken en e -mailen. Gebruik bij het bekijken van de WooCommerce -bestellingenlijst het documentenpictogram in de kolom Acties om de beschikbare documentacties voor de geselecteerde bestelling te bekijken. Je kunt ook het menu Bulkacties gebruiken om de volgende acties uit te voeren voor een of meer bestellingen:

• Factuur afdrukken: HTML -factuur voor alle geselecteerde bestellingen die kunnen worden geopend, bekeken en afgedrukt.
  • E -mailfactuur verzenden: Verzendt de HTML -factuurinhoud via e -mail naar het factureringsmailadres voor alle geselecteerde bestellingen.
  • Paklijst afdrukken: HTML -paklijst voor alle geselecteerde bestellingen die kunnen worden geopend, bekeken en afgedrukt. Artikelen in de paklijst worden gesorteerd op productcategorie.
  • Verzendlijst voor e -mail: Verzendt de inhoud van de HTML -paklijst in afzonderlijke e -mails voor elke geselecteerde bestelling naar de geadresseerden die in je e -mailinstellingen zijn geconfigureerd.
  • Afdrukkeuzelijst: Een gecombineerde HTML -keuzelijst voor alle geselecteerde bestellingen die kunnen worden geopend, bekeken en afgedrukt. Artikelen in de keuzelijst worden gesorteerd op productcategorie.
  • E -mailkeuzelijst verzenden: Verzendt een e -mail met de HTML -keuzelijstinhoud voor alle geselecteerde bestellingen naar de geadresseerden die zijn geconfigureerd in je e -mailinstellingen.

Nadat je je bulkactie hebt toegepast, verschijnt er een modal met het aantal documenten en de optie om documenten af te drukken . Als je deze optie selecteert, wordt er een koppeling geproduceerd om je document (en) in een nieuw venster te openen om af te drukken. Je hebt ook toegang tot documentacties wanneer je een bestelling bekijkt of bewerkt door de vervolgkeuzelijst Bestelacties te raadplegen.

Terug naar boven