Domeinen/websites toevoegen

U kunt aan elk type hostingaccount domeinnamen toevoegen. Wat u met aanvullende domeinnamen kunt doen, is afhankelijk van het type hostingaccount dat u hebt. Zie Welk type hostingaccount heb ik? voor meer informatie.

Type Beschrijving
Secundair Secundaire domeinen hebben websites die onafhankelijk werken van het primaire domein en zijn ondergebracht in afzonderlijke mappen. Zie Meerdere websites via je hostingaccount hosten voor meer informatie.

Beschikbaar bij accounts van het type Deluxe, Premium-, Onbeperkt en Ultiem-.

Hoewel we een onbeperkt aantal secundaire domeinen aanbieden bij onze accounts van het type Deluxe, Premium, Onbeperkt en Ultiem, wordt afgeraden om gedeelde hosting voor meer dan tien websites te gebruiken. Als u dat toch doet, worden de serverbronnen zwaar belast en de prestaties negatief beïnvloed.

Aliassen Aliasdomeinen geven de website van het primaire domein weer met een andere domeinnaam/URL.

Dit is beschikbaar bij alle accounts.
  1. Meld je aan bij de Accountmanager.
  2. Klik op Webhosting.
  3. Klik naast de hostingaccount dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van hoe u de domeinnaam wilt configureren:

Secundair (Add-on)

1. Klik in de sectie Domeinen op Add-ons domeinen.
  2. Vul de volgende velden in en klik op Domein toevoegen.
    Veld Wat te doen...
    Nieuwe domeinnaam Voer de domeinnaam in die u wilt gebruiken.
    Subdomein/FTP-gebruikersnaam Voer de FTP-gebruikersnaam in die u wilt gebruiken.
    Hoofdmap voor document Voer de naam in van een directory die u in de startdirectory wilt maken. De bestanden van de Nieuwe domeinnaam worden in deze directory geüpload om de websiteweergave te maken.
    Wachtwoord & Wachtwoord (opnieuw) Voer het FTP-wachtwoord in dat u wilt gebruiken.

Alias

1. Klik in het gedeelte Domeinen op Aliassen.
  2. Voer het domein in dat u wilt gebruiken en klik vervolgens op Domein toevoegen.

Als je een alias wilt toevoegen voor een ander domein dan het primaire domein van het hostingaccount, klik je op (Cog). Je kunt nu de URL invoeren waarnaar je het domein met de alias wilt omleiden. Klik vervolgens op Opslaan.

Wat is de volgende stap?

De domeinnaam heeft uitsluitend toegang tot het hostingaccount, nadat u de bijbehorende DNS-gegevens hebt bijgewerkt. Als de domeinnaam en hosting zich bevinden in...

Locatie Actie
Zelfde GoDaddy-account Wij werken de DNS-gegevens van de domeinnaam automatisch bij. Je hoeft helemaal niets te doen.
Verschillende GoDaddy-accounts U moet de DNS-gegevens handmatig bijwerken. Zie Wat is het IP-adres van mijn website? voor meer informatie.
Ergens anders geregistreerd Je moet de naamservers van het domein bijwerken. Zie De naamservers voor mijn domeinen wijzigen voor meer informatie.

Zie de pagina Webhosting voor productinformatie.