GoDaddy Help

Domeinen verkopen met GoDaddy in een 7-daagse publieke veiling

Met GoDaddy-veilingen kun je je domeinnaam verkopen via een openbare veiling van 7 dagen.

Jij bepaalt de verkoopprijs, het minimumbod dat kopers kunnen invoeren voor de domeinnaam. Mogelijke kopers kunnen een bod indienen en de hoogste bieder wint als de veiling is afgelopen. Je kunt ook een minimumprijs instellen waarvoor de domeinnaam wordt verkocht als het winnende bod een drempel bereikt.

Opmerking: Mogelijke kopers krijgen de minimumprijs niet te zien, maar weten wel dat je er een hebt ingesteld en of de prijs is bereikt.

Zie Vermeldingsvormen voor GoDaddy Auctions® voor meer informatie over de opties voor je vermelding.

 1. Meld je aan bij je account van GoDaddy-veilingen.
 2. Selecteer Een domein vermelden linksboven. De pagina voor het vermelden van je domein wordt weergegeven.
 3. Opmerking: als je niet minstens één type betaling hebt toegevoegd aan je account van GoDaddy-veilingen, wordt er een bericht weergegeven dat je account niet kan worden gevonden. Selecteer OK voor Bewerk de accountinstellingen van je GoDaddy Auctions® instructies over het toevoegen van een betalingstype. Als je klaar bent, selecteer je Een domein vermelden om terug te keren naar de pagina waar je je domein vermeldt.

 4. In de velden Domeinnaam en Domeinnaam bevestigen voer je de domeinnaam in die je wilt vermelden.
 5. Via Vermeldingstype selecteer je 7-daagse openbare veiling.
 6. In de sectie Details vermeldingen toevoegen voer je het volgende in:
  • Bedrag openingsbod: voer het minimale openingsbod in USD in. Dit moet minstens $ 20 zijn.

   Opmerking: om je domeinnaam voor meer dan $ 50.000 te koop aan te bieden, moet je het vermeldingstype Bod/tegenbod gebruiken. Zie voor meer informatie Domeinen verkopen met vermeldingen met Bod/tegenbod of Nu kopen.

  • Optioneel Minimumprijs toevoegen: selecteer deze optie om de domeinnaam alleen te verkopen als het winnende bod voldoet aan een drempel en geef dan het minimumbedrag op dat je aanvaardt in USD. Dit is een betaalde functie.
  • Optioneel: Laatste uur van de veiling selecteren: selecteer het tijdsbereik voor de veiling.
  • Categorie: selecteer de categorieën waarin je domeinnaam wordt vermeld.

   Opmerking: Je ontvangt één gratis categorie voor je vermelding en je kunt vier aanvullende categorieën kopen.

  • Optioneel: Inclusief een website: selecteer deze optie om je huidige livewebsite toe te voegen aan de verkoop van de domeinnaam. Als je dit selecteert, wordt een link naar de website weergegeven in je vermelding.
  • Optioneel: Bevat inhoud voor volwassenen: selecteer deze optie als je website content bevat voor volwassenen.
  • Optioneel: Beschrijving: voer een beschrijving in voor de domeinnaam die je vermeldt. Heb je verkeersgegevens voor de domeinnaam, dan kun je die toevoegen aan de beschrijving.
 7. Optioneel: in de sectie Meer zichtbaarheid kun je voor extra kosten met de volgende upgrades je domeinnaam aan meer mensen laten zien:
  • Licht mijn vermelding op een homepage uit: selecteer deze optie om je domeinnaam te vermelden in de sectie Vermeldingen uitlichten van de homepage voor veilingen.
  • Licht mijn vermelding op een categoriepagina uit: selecteer deze optie om je domeinnaam te vermelden in de sectie Categorievermeldingen van de bijbehorende categoriepagina.
 8. In de sectie Betalingen ontvangen doe je het volgende:
 9. In de sectie Overeenkomsten geef je aan dat je alle relevante overeenkomsten hebt gelezen en hiermee akkoord gaat, alsmede de nieuwe prijsstructuur voor GoDaddy-veilingen.
 10. Selecteer Voltooien om te betalen of selecteer Andere vermelding maken om een nieuwe domeinnaam te vermelden voordat je afrekent.

  Opmerking: Als je geen upgradeopties hebt geselecteerd en al een lidmaatschap hebt op GoDaddy-veilingen, hoef je niet door te gaan naar betalen om de vermelding te voltooien.

Het kan tot 72 uur duren voordat GoDaddy-veilingen je vermelding heeft geactiveerd.

Meer informatie